O româncă, lider de comunitate, selectată în programul Facebook Community Leadership Program

Atena Boca, liderul de comunitate al Grupului La Primul Bebe, a fost selectată să facă parte din Facebook Community Leadership Program (FCLP), iniţiativă globală ce îşi propune să încurajeze construirea şi dezvoltarea de comunităţi prin training, sprijin şi finanţare.

FCLP a fost lansat în februarie, în cadrul Facebook Communities Summit Europe. Programul şi-a anunţat primii finalişti în 23 septembrie, la summit-ul Mashable Social Good Summit din New York. Alături de Atena Boca, vor intra în program şi alţi administratori de grupuri din ţări ale Europei Centrale şi de Est, precum Macedonia, Grecia şi Bulgaria.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Într-o ţară în care nimeni nu susţine mamele, unde lipsa respectului faţă de copii şi îngrijirea medicală este imensă, Facebook ne-a oferit posibilitatea de a ne conecta, de a ne informa, de a primi sprijin. Când fiul meu avea trei luni, am suferit de depresie postpartum. Am creat un mic grup pe Facebook, pentru a avea pe cineva cu care să vorbesc. Acesta a devenit vindecarea mea. Astăzi, este cea mai mare şi mai influentă comunitate pentru mamele din ţara noastră. A schimbat viaţa a peste 35.000 de familii, prin sprijinul pe care îl oferă, în primii patru ani de la naştere, prin cele 16 comunităţi locale. Viziunea noastră este să sprijinim mamele să ofere o educaţie mai bună unui milion de copii, în următorii 5-10 ani. Mamele din întreaga lume nu sunt niciodată pregătite pentru ceea ce înseamnă un copil. Lipsa informaţiilor şi a sprijinului duce la depresii, scăderea stimei de sine şi a energiei, toate transmise copiilor”, spune Atena Boca.

În programul Facebook Community Leadership au fost selectate 115 persoane, dintr-un total de 6.000 de aplicanţi din întreaga lume. Cinci dintre liderii aleşi lideri de comunitate rezidenţi vor primi până la un milion de dolari fiecare, pentru a-şi finanţa iniţiativele. Programul va susţine și peste 100 de bursieri şi tineri, care vor primi până la 50.000 dolari fiecare, pentru a-şi dezvolta comunitatea.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close