O româncă scrie istorie în baschetul american

Sabrina Ionescu, baschetbalistă născută în SUA, din părinți români (Liliana Blaj și Dan Ionescu), se numără printre sportivele nominalizate pentru Wooden Award Trophy și Nancy Lieberman Award. Primul este trofeul acordat celei mai bune jucătoare ale sezonului, iar al doilea recompensează cel mai bun conducător de joc din baschetul universitar feminin – Division I – Women’s College Basketball -, în fiecare sezon.

Aflată la cel de-al 2-lea sezon în NCAA, Sabrina a obținut deja un trofeu individual în sezonul 2017-18: a fost desemnată cea mai bună jucătoare în Conferința Pac-12. A fost jucătoarea cu cele mai multe puncte marcate și cele mai multe pase decisive, în această conferință, în actualul sezon, și este jucătoarea cu cele mai multe triple-double-uri din istoria ligii universitare de baschet feminin. În sezonul 2017-18, Sabrina Ionescu a realizat cinci triple-double-uri.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

După primele două sezoane în NCAA, Sabrina Ionescu are 67 meciuri disputate, toate ca titular, și o medie de 17 puncte pe meci. Ea a fost campioană mondială U17, alături de echipa națională a SUA, în 2014. A fost convocată și a jucat și pentru echipa U23 a SUA, în vara anului trecut.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close