O româncă, în topul celor mai influente 25 de femei din Los Angeles

În fiecare an, portalul de business L.A. Biz întocmește un clasament al femeilor care au avut un impact puternic în viața metropolei, atât la nivel profesional, cât și în comunitățile lor. Ele au găsit succesul în domenii diverse, de la finanțe și imobiliare, până la mass-media și divertisment. Ediția din acest an o include și pe Andreea Geanta, Chief Financial Officer la Harbor Rail Service of California.

Născută la București, Andreea Geanta a absolvit Academia de Studii Economice (cibernetică, statistici și previziuni economice). Chiar dacă lucrează de 23 de ani în contabilitate și finanțe, nu este de meserie contabil. Și-a început cariera ca developer, în cadrul Serviciului Român de Informații, unde, din mărturisirile sale, și-a îmbunătățit gândirea structurală și s-a transformat în „descoperitorul” de soluții care este azi.

Recunoaște că partea cea mai dificilă a slujbei sale este să găsească talente care să poată fi antrenate pentru a prelua roluri de conducere și simte că și-a făcut treaba bine atunci când vede că oamenii așteaptă cu nerăbdare o altă zi productivă, se simt puternici și pun suflet pentru a atinge obiectivele strategice ale companiei. „După o creștere organică agresivă, în ultimii ani, în 2017 avem ca obiectiv consolidarea sa și reglajul fin, proiectarea strategiei viitoare și asamblarea echipei perfecte pentru anii următori”, spune Andreea Geanta, pentru L.A. Biz.

Pentru CFO-ul Harbor Rail Service of California, 2017 se va dovedi a fi un an bun dacă, în calitate de director, va ști că departamentul pe care îl conduce va oferi servicii diverse și de calitate, iar compania este pregătită din punct de vedere financiar nu numai pentru a supraviețui, ci și pentru a profita de potențialele transformări economice. În plus, este foarte important să existe un echilibru între familie și carieră. „În opinia mea, expresia <Happy wife, Happy life> este înșelătoare. O soție fericită, în detrimentul unui soț nefericit, sau invers, nu se potrivește cu ideea unui cuplu echilibrat și împlinit. De aceea, va fi un an bun dacă afacerea soțului meu va crește. Sunt cel mai mare susținător al lui, fiindcă eu cred în el și în ideea lui. I se potrivește ca o mănușă și îi valorifică pasiunea și talentele naturale”.

Pentru Andreea Geanta, mentoratul este una dintre cheile succesului. Pe oamenii pentru care este mentor încearcă să-i ajute să-și descopere nu numai punctele forte și slabe, ci, cel mai important, talentele și pasiunea. Îi încurajează să-și hrănească talentele native, să creadă în ei și să lupte pentru lucrurile în care cred. Atunci când trece de partea cealaltă a „baricadei”, așteaptă de la mentorul său să o învețe să prioritizeze și să evalueze ce este cel mai important pentru ea, și să o ajute să se concentreze asupra tratării cauzei problemei, mai degrabă decât asupra simptomelor.

Foto: bizjournals.com

Alături de Andreea Geanta, din Top 25 Women of Influence în Los Angeles apar nume precum Kyla Brennan (co-fondator & CEO, HelloSociety), Martha de la Torre (CEO & co-fondator, El Clasificado – dba EC Hispanic Media), Dr. Renee Dua (co-fondator, Chief Medical Officer, Heal), Suzanne Strasser Grant (Director, Global Agency Business Development, Snap Inc.), Donna Johnson (Senior Vice President of Finance, AEG/LA Live), Catrice Monson (Senior Vice President, Corporate Diversity and Inclusion, CBS Corporation), Dawn Newton (COO & fondator, Netki), Miki Reynolds (City Manager General Assembly Los Angeles), Jenny Wall (SVP, Head of Marketing, Hulu) sau Emily Yukich (Partner, Fox Rothschild LLP).

DESPRE ANDREEA GEANTĂ

Cel mai bun sfat pe care l-a primit pentru dezvoltarea carierei: Altitudinea ta depinde de atitudinea ta.

Un lucru pe care l-a învățat și care a ajutat-o să-și extindă rețeaua profesională: Vorbește mai puțin și ascultă mai mult.

Grupuri pe care le susține: „Cred în sprijinirea directă a oamenilor din jurul meu, fiindcă pot să urmăresc diferența pe care o pot face în viața lor”.

Zona de vacanță preferată: San Sebastian (Donostia), din Țara Bascilor, „cea mai mare și cea mai cool stațiune din Spania, cu o atitudine urbană îndrăzneață și o gastronomie grozavă. Regiunea are cea mai mare concentrație de restaurante cu stele Michelin pe cap de locuitor, în lume, iar ele rivalizează cu zeci de baruri tradiționale pintxo (tapas)”.

Hashtag-ul vieții sale: #FiiÎnControlCălătoreșteCuStil.

Dacă ar exista o melodie care să înceapă atunci când intră într-o încăpere, aceea ar fi „Stronger” (Kelly Clarkson).

Știind ce știe acum, ce sfat și-ar fi dat acum zece ani: Concentrează-te asupra a ceea ce poți controla, mai degrabă decât asupra lucrurilor pe care nu le poți influența. Nu încerca să impresionezi pe altcineva în afară de tine. Nu cumpăra ceva doar pentru că este la preț redus sau pentru a ține pasul cu vecinul. Nu spune un lucru pe care tu nu-l crezi.

 

Articolele de pe AngajatorulMeu.ro pot fi preluate de alte publicaţii în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei, cu link activ. 

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close