O româncă va conduce Consulatul onorific al Finlandei la Sibiu

Ambasadorul Finlandei în România, Päivi Pohjanheimo, va inaugura, mâine, la Sibiu, cel de-al doilea consulat onorific finlandez deschis în România, după cel de la Constanța. Rolul de consul onorific va fi îndeplinit de Elena Lotrean (foto), fondatoarea Școlii Finlandeze din Sibiu.

Deschiderea oficială a consulatului este programată la doi ani de la deschiderea Școlii Finlandeze. De altfel, cele două instituții vor împărți același sediu. „Zona educațională este foarte importantă atât pentru copii, profesori, cât și pentru noi, iar un consulat ca atare se va ocupa de tot ceea ce înseamnă și promovarea Finlandei în România, cu toate aspectele ei culturale și economice. Avem în vedere susținerea unui parteneriat mai intens pe partea de schimburi culturale și economice între cele două țări”, a explicat Elena Lotrean pentru Turnul Sfatului.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Deschiderea consulatului va fi urmată de lansarea Finnish Teacher Training Centre (FTTC), un centru de formare care răspunde nevoilor de învățare ale profesorilor. Acesta va aborda atât programe metodologice specifice corpului didactic, de predare-învățare-evaluare, dar și de dezvoltare personală și management al carierei.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close