O sală de sport din Franța va purta numele fostei gimnaste Ecaterina Szabó

O sală de sport de lângă orașul francez Clermont-Ferrand va purta numele fostei gimnaste Katalin/Ecaterina Szabó, campioană olimpică, mondială și europeană, în anii ‘80.

„Se prezintă, simplu, Kati. Și este una din cele mai mari gimnaste ale României. Multiplă campioană mondială și europeană, și-a înscris în palmares nu mai puțin de patru medalii de aur și una de argint la Jocurile Olimpice de vară de la Los Angeles, din 1984. Și astfel a intrat în istorie, fiind în continuare apreciată peste tot în lume și o sursă de inspirație. Este stabilită de peste 25 de ani în Franța, iar astăzi, Katalin/Ecaterina Szabó ne-a făcut onoarea de a ne vizita, pentru prima dată, la Ambasadă, alături de doi buni prieteni, Dominique Andanson și Joël Derré. Lor le-a aparținut, de altfel, inițiativa ca noua sală de gimnastică din Lempdes să poarte numele campioanei noastre”, precizează reprezentanții Ambasadei României la Paris.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Ecaterina Szabó este antrenoare de gimnastică la un club din Franța, unde s-a stabilit în 1992. Ca sportivă, are un palmares impresionant: a cucerit patru medalii de aur și una de argint la Olimpiada din 1984, două medalii de aur, șase de argint și două de bronz la campionatele mondiale, două medalii de aur, două de argint și una de bronz, la „Europene”.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close