Oameni-cheie din companii precum Waze, Alibaba, Intercom, Bitdefender și Lego vin la Techsylvania 2018

În 2018, vara începe la Cluj-Napoca sub semnul Techsylvania, unul dintre cele mai influente evenimente de tehnologie și inovație din estul Europei.

Timp de patru zile, între 9 și 12 iunie, aici vor ajunge fondatori și oameni-cheie din companii precum Waze, Alibaba, Intercom, Bitdefender și Lego, dar și antreprenori și investitori din sfera IT. Inovația, finanțarea și noile tehnologii vor fi pe buzele celor 2.000 de participanți așteptați la cea de-a cincea ediție, dar și în cadrul evenimentelor satelit.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Techsylvania aduce în premieră în România nume importante, precum Di-Ann Eisnor, Director of Growth al Waze, aplicația de navigație folosită de milioane de șoferi în fiecare zi, sau Matthew Michelsen, Partner al Passport Capital. Acesta a lucrat cu nume sonore, precum Nelson Mandela, Lady Gaga și Joe Lonsdale, dar și cu Google, Twitter, Facebook, Coca-Cola, Nike și Uber. Pe scena Techsylvania vor urca și Kaidi Ruusalepp, fondator & CEO al Funderbeam, o companie care, cu ajutorul tehnologiei blockchain, a creat o bursă a startup-urilor și investitorilor, și James Poulter, Head of Emerging Platforms & Partnerships al Grupului LEGO.

A cincea ediție a Techsylvania aduce și un concept nou: evenimentele satelit. Organizate cu ajutorul partenerilor, le oferă participanților șansa să aprofundeze un anumit subiect, precum inteligența artificială sau digital health. Evenimentele satelit vor fi organizate în mai multe puncte din oraș și se adresează tuturor profesioniștilor din domeniu.

Ediția din 2018 debutează cu două zile de maraton, 9 și 10 iunie. Acesta nu este însă dedicat sportivilor, ci specialiștilor IT, care sunt gata să-și testeze cunoștințele în cadrul unei competiții de programare de 24 de ore. 100 de developeri vor avea la dispoziție 20 de gadget-uri și device-uri pentru a-și pune în practică ideile revoluționare.

55 la sută dintre respondenții unuia dintre cele mai importante studii IT din Europa sunt de părere că, în următorii ani, startup-urile vor rezolva mai multe probleme sociale decât instituțiile Uniunii Europene. Techsylvania susține inovația de la prima ediție, iar din 2016 a lansat o competiție dedicată startup-urilor. 38 de proiecte au fost deja prezentate în cadrul evenimentului.

Pe 11 iunie, în paralel cu conferința, va debuta a treia ediție a Startup Avalanche, competiția internațională organizată în parteneriat cu Risky Business. În prima zi, echipele înscrise vor avea șansa să-și prezinte proiectul în câteva minute, în fața investitorilor. Cei cinci finaliști vor urca pe scenă, în 12 iunie, pentru prezentarea finală. Premiul pentru cel mai bun startup va fi o excursie în Silicon Valley, oferită de Arobs Transilvania Software. Câștigătorii vor avea întâlniri cu investitorii și antreprenorii potriviți pentru afacerea lor, care să-i ajute să identifice oportunitățile de dezvoltare a companiei. În acest moment, câștigătorii ediției din 2017, BrainyAnt, se află în această excursie. Ei au dezvoltat un produs ce le oferă utilizatorilor posibilitatea de a dirija și de a programa roboți educaționali sau recreaționali online, în timp real.

Biletele se pot cumpăra aici. Până în 2 aprilie, participanții pot beneficia de prețul Early Bird, de 59 de euro pentru biletul Builder și 99 de euro pentru accesul VIP.

Banca Transilvania este partenerul principal al Techsylvania 2018. Partener principal este și compania de origine americană, Crossover, care oferă locuri de muncă 100 la sută remote, pentru comunități din România, Polonia, Turcia, Rusia, dar și din jurul lumii – în total, peste 100 de țări. Lista susținătorilor inovației și tehnologiei prezente în cadrul Techsylvania continuă cu Betfair Romania, Bosch, Telenav, Macadamian, Laurentiu, Laurentiu si Asociații, Accenture, Pitech Plus & Rodeapps, Halcyon Mobile, Metro Systems și Arobs Transilvania Software.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close