Obiectele de birou care te teleportează în La Belle Epoque

Când mulți antreprenori din România exploatează nișe de afaceri care să satisfacă nevoile imediate ale consumatorilor, un antreprenor din Alba Iulia a dezvoltat un business cu totul inedit, prin care comercializează instrumente de scris vintage de lux, pentru oamenii de afaceri rafinați.

Ideea mărcii Kalamos i-a venit lui Radu Bartoș atunci când a urmărit la o expoziție câteva filmulețe cu istoria penelor de scris și stilourile de lux și a rămas uimit de migala cu care acestea sunt realizate. Obiectele erau lucrate preponderent manual, iar la realizarea lor participau zeci de persoane pentru ca acele mici capodopere să ajungă pe birourilor oamenilor de afaceri cu prestanță.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Chiar dacă tehnologia tinde să înlocuiască scrierea de mână în mai toate activitățile specifice activității la birou, există încă destule ocazii în care e recomandată folosirea unui instrument de scris de calitate. În plus, mai sunt încă mulți pasionați, care apreciază valoarea scrisului de mână și prețuiesc eleganța unui stilou de colecție.

„Când am pus bazele acestei afaceri, primul meu gând a fost dorința de a lua o pauză de la modernism și de a ne întoarce pentru câteva momente la epocile de aur ale străbunicilor noștri, în care rafinamentul, eleganța, bunul gust erau valori la care mulți aspirau. Consider că un om de afaceri nu trebuie să fie încărcat numai de pragmatism și stresul cotidian, ci trebuie să guste dintr-o mică doză de romantism care îl păstrează uman”, spune Radu Bartoș, CEO și fondator al Kalamos.

Pe lângă diverse instrumente de scris de lux, magazinul online Kalamos comercializează și agende de piele, mape, portofele, ceasuri de mână, butoni și ace de cravată, accesorii pentru fumători, creioane, pixuri, capsatoare, perforatoare și alte accesorii de lux pentru birou. Numele brandului provine dintr-o legendă grecească despre primul instrument de scris cu cerneală, realizat din tulpina unei trestii.

Selecția de produse de pe site se adresează în special celor care își petrec mult timp la birou sau în sala de conferințe. Pentru ei, este importantă și funcționalitatea produselor, dar și latura calitativ-estetică și felul cum aceasta le poate completa stilul rafinat. Un interes major al Kalamos este de a oferi clienților nu doar produse de o calitate deosebită, ci și experiențe memorabile, prin deosebita atenție la detalii.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close