Oferta de joburi pentru studenți, dublă față de anul trecut

Tot mai multe companii sunt interesate să angajeze tineri aflați în primii ani de facultate pentru roluri part-time. Potrivit anunțurilor postate pe Bestjobs.eu, în ultima lună, studenții pot alege, în această toamnă, jobul potrivit dintre cele 315 joburi remote, 126 internship-uri și 921 joburi part-time. Un total de 1.362 posturi, pentru care sunt căutați circa 4.070 de candidați, în toată țara.

Și în acest an, cele mai multe locuri de muncă pentru studenți se regăsesc în domeniul IT, în special la categoria de joburi remote, dar există și posturi pentru operator procesare date sau suport helpdesk. Cele mai multe joburi remote sunt în București (139), Timișoara (39), Cluj-Napoca (31), Iași (29), urmate de Sibiu, Oradea, Brașov, Târgu Mureș și Craiova.

Firme din diverse domenii de activitate oferă internship-uri tinerilor pasionați de domeniile IT, financiar și audit, inginerie, vânzări, marketing și resurse umane. Cele mai multe se regăsesc în București (49), Timișoara (24) și Brașov (11), urmate de centrele universitare Iași și Cluj-Napoca, cu câte zece oferte.

Pentru studenții care vor să-și împartă timpul între cursuri și un job part-time, companii pun la bătaie posturi de operator prelucrare date, lucrător comercial, operator interviu/sondaje de opinie, operator call center, profesor/educator, consultant vânzări, consultant relații clienți, ofițer colectare creanțe și recepționer. Cele mai multe sunt în București (368), Cluj-Napoca (116), Timișoara (91), Iași (74), Brașov (64), Sibiu (39), Arad (33), Oradea (26), Târgu Mureș (23), Constanța (22), Craiova (20) și Galați (20).

Pe de altă parte, numărul celor interesați de oferte de joburi este în creștere, odată cu începerea noului an universitar. Dacă profilul studenților diferă în funcție de universitățile la care studiază, cunoașterea limbilor străine devine o cerință la toate tipurile de joburi. Firmele sunt în căutare de tineri cunoscători de limba engleză (4.526), germană (2.127), franceză (633), italiană (548) și spaniolă (132).

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close