Oficial: Programatorii cu studii medii, scutiți de impozit din 1 februarie

De luna aceasta, programatorii cu studii medii, care urmează cursurile unei instituții de învățământ superior, vor fi scutiți de impozitul pe salariu.

Ordinul comun al Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale, Ministerului Finanțelor Publice, Ministerul Muncii și Justiției Sociale și Ministerului Educației Naționale, a fost publicat în Monitorul Oficial. Măsura vizează în jur de 15.000 de programatori, în plus față de cei scutiți până acum. Cei care vor să beneficieze de această scutire trebuie să facă dovada înscrierii în învățământul superior.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Măsura a fost promovată de Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale (MCSI), care consideră că în acest fel susține industria IT, și este menită să contribuie la creșterea ponderii sectorului IT&C în PIB la zece la sută, până în 2020. Un alt argument pentru adoptarea ordinului este, potrivit MCSI, atingerea indicatorilor de țară privind ponderea absolvenților de facultate în totalul populației din România. Până acum erau scutiți de impozitul de venitul salarial doar absolvenții de studii superioare.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close