OMV Petrom: Noul CEO își începe activitatea din 1 mai

Conform unui raport remis ieri Bursei de Valori Bucureşti, mandatul Marianei Gheorghe va înceta la 30 aprilie, iar Christina Verchere va prelua, o zi mai târziu, funcţia de preşedinte al Directoratului şi director general executiv (CEO) al OMV Petrom.

„Consiliul de Supraveghere a luat act de faptul că doamna Christina Verchere va prelua funcţia de preşedinte al Directoratului şi director general executiv (CEO) al OMV Petrom SA, începând cu data de 1 mai 2018, având în vedere numirea sa în această funcţie astfel cum a fost aprobată de Consiliul de Supraveghere şi anunţată în data de 9 ianuarie 2018. În cadrul aceleiaşi şedinţe, Consiliul de Supraveghere a luat act de faptul că mandatul doamnei Mariana Gheorghe de preşedinte al Directoratului şi CEO al OMV Petrom SA încetează la data de 30 aprilie 2018”, se menţionează în raport.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În 9 ianuarie, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a numit-o pe Christina Verchere în funcţia de preşedinte al Directoratului şi director general executiv (CEO) al companiei. Înainte de acea şedinţă, Mariana Gheorghe a renunţat la mandatul de preşedinte al Directoratului şi CEO, după 12 ani.

Christina Verchere şi-a început cariera în 1993, după finalizarea studiilor în Economie la Universitatea Aberdeen, Scoţia, şi a lucrat peste 20 de ani într-una dintre cele mai mari companii de petrol şi gaze, unde a deţinut numeroase poziţii de conducere, în Marea Britanie, SUA şi Canada. Din 2014, a fost preşedinte regional pentru Asia Pacific, în Jakarta, Indonesia, la British Petroleum.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de circa 64 milioane bep în 2016. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, OMV Petrom este prezent pe pieţele din România şi ţările învecinate cu 787 benzinării, la sfârşitul lunii septembrie 2017, sub două branduri, OMV şi Petrom. OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuţii de peste 24,5 miliarde de euro sub formă de taxe, impozite şi dividende, plătite în perioada 2005 – septembrie 2017.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close