OMV Petrom va avea un nou CEO, după 12 ani

În ședința de astăzi, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a numit-o pe Christina Verchere (46) în funcția de președinte al Directoratului și director general executiv (CEO) al OMV Petrom.

Numirea a fost făcută pentru perioada rămasă din mandatul Marianei Gheorghe, respectiv până pe 16 aprilie 2019. Christina Verchere (foto) va prelua noul post cel mai târziu din 21 mai 2018. Înainte de ședința Consiliului de Supraveghere de astăzi, Mariana Gheorghe a renunțat la mandatul de președinte al Directoratului și CEO al OMV Petrom. Renunțarea va deveni efectivă la momentul în care succesoarea va prelua funcția, cel mai târziu pe 20 mai 2018. În următoarele luni, Christina Verchere și Mariana Gheorghe vor lucra îndeaproape pentru a asigura perioada de tranziție.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Christina Verchere este un lider de excepție în domeniul țițeiului și gazelor, cu o remarcabilă înțelegere a industriei. Suntem încântați că se va alătura Grupului OMV ca CEO al celei mai importante subsidiare, OMV Petrom. A fost selectată după o evaluare complexă și detaliată a candidaților externi și interni, condusă de Consiliul de Supraveghere. În ultimul deceniu, OMV Petrom a devenit o companie internațională competitivă și foarte profitabilă, sub conducerea Marianei Gheorghe. Ne exprimăm recunoștința pentru performanța solidă și leadership-ul său, pe care le-a dovedit față de OMV Petrom, în ultimii 12 ani”, declară Rainer Seele, președinte al Consiliului de Supraveghere al OMV Petrom.

Christina Verchere și-a început cariera în 1993, după finalizarea studiilor în Economie, la Universitate Aberdeen, Scoția, și a lucrat peste 20 de ani într-una din cele mai mari companii de petrol și gaze, unde a deținut numeroase poziții de conducere, în Marea Britanie, SUA și Canada. Din 2014, a fost președinte regional pentru Asia Pacific, în Jakarta, Indonesia. „OMV Petrom este o companie remarcabilă, cu un potențial imens, cu expertiză extinsă și angajați de primă clasă. Sunt încântată să-mi asum această responsabilitate și entuziasmată în ceea ce privește mutarea la București”, spune viitorul CEO și președinte al Directoratului OMV Petrom.

DESPRE OMV PETROM

Este cel mai mare grup petrolier integrat din Europa de Sud-Est, cu o producţie anuală de ţiţei şi gaze de circa 64 milioane bep, în 2016. Are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere, compania este prezentă pe pieţele din România şi ţările învecinate prin 787 benzinării (septembrie 2017), sub două branduri, OMV și Petrom. OMV, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,01 la sută din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Energiei, deţine 20,64 la sută din acțiuni, Fondul Proprietatea deţine 9,9985 la sută, iar 18,35 la sută se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti și la Bursa de Valori Londra. OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuții de peste 24,5 miliarde de euro, sub formă de taxe, impozite și dividende, plătite în perioada 2005-septembrie 2017.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close