Opt români traversează Atlanticul pentru copiii cu autism

Pe 19 noiembrie, peste 280 de ambarcaţiuni au luat startul în Regata ARC, Atlantic Rally for Cruisers. Doar două veliere au echipaj integral românesc, iar unul dintre ele este condus de un vis, o șansă la recuperare și o viață mai bună pentru copiii cu autism.

Aurelian Bazgu, Adrian Vîrlan, Răzvan Neagu, Sorin Sanda, Daniel Durigo, Daniela Bololoi, Eugen Radan și Tiberiu Duma sunt cei opt navigatori care au decis să dedice cea mai mare aventură a vieții lor, traversarea Atlanticului la bordul velierului Andrew, copiilor speciali susținuți de Asociația Help Autism. Așa a luat naștere cea mai mare provocare de fundraising, prin care navigatorii doresc să transforme cele 2.700 de mile marine ale cursei în 2.700 de ore de terapie pentru recuperarea copiilor cu autism.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Regata ARC este un vis pentru mulţi navigatori. Atrage, an de an, sute de ambarcaţiuni cu peste 1.000 de aventurieri la bord, care îşi propun să traverseze Oceanul Atlantic într-o cursă de 2.700 mile nautice (circa 5.200 de kilometri) din Gran Canaria spre Santa Lucia. Cele 900 de mile parcurse s-au transformat deja, prin donații, în 1.050 de ore de terapie. Însă mai e încă drum lung pentru navigatori către finalul cursei, iar pentru cei 500 de copii cu autism, susținuți de Help Autism – către recuperare.

Orice donație înseamnă un pas mai aproape de copilărie pentru un copil cu autism. Oricine poate cumpăra mile marine și dărui ore de terapie sau poate alege unul dintre pachetele de donație precum excursii la bordul velierului Andrew pe Marea Neagră, în Grecia, Spania, Italia sau chiar în Caraibe. Aventura celor opt navigatori în cea mai mare traversadă a Atlanticului poate fi urmărită aici.

Autismul este o afecţiune considerată drept una dintre cele mai frecvente tulburări ale copilăriei, mai frecventă decât cancerul, diabetul şi sindromul Down. Statisticile internaţionale arată că 1 din 68 de copii suferă de autism, iar datele înregistrate în ultimii ani în România indică o creştere continuă a numărului acestora. Autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație. Nu se poate vindeca, dar printr-o intervenție timpurie intensivă, mulți dintre acești copii pot avea o viață normală. Fără terapie, simptomele autismului și comportamentele  disfuncționale se agravează în timp. Intervenția este de durată, iar costurile depășesc, de cele mai multe ori, veniturile unei familii.

DESPRE ASOCIAȚIA HELP AUTISM

Se implică activ în derularea de programe de conștientizare a autismului, diagnostic precoce și intervenție timpurie, pentru copiii cu autism. Pe lângă activitatea susținută în schimbarea statutului autismului în România, oferă servicii de terapie în cadrul celor șase centre, șase parteneriate public-private – cu Direcțiile de Asistență Socială și Protecția Copilului din București, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dâmbovița – și la domiciliu,  desfășoară cursuri de formare în terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri și sedințe de consiliere pentru părinți, și este co-organizator al Conferinței Internaționale ABA – știința ce stă la baza terapiilor de recuperare în autism.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close