Oracle își transferă în România majoritatea activităților de suport hardware din Europa

Cel mai mare producător mondial de aplicații software va aduce majoritatea activităților europene de suport hardware în România, într-o operațiune de reducere a costurilor. Procesul de lichidare a unor operațiuni a fost deja lansat.

În Europa, sunt implicați în astfel de activități 424 de angajați, inclusiv directori, dintre care 137 se află deja în România. Prin reducerea costurilor ar urma să fie concediate 287 de persoane din afara României, dintre care 77 din Germania, 67 din Spania, 55 din Franța, 53 din Marea Britanie, scrie Profit, care citează publicația britanică The Register. Activitatea din Germania și Spania ar putea fi închisă până în februarie 2018, iar cele din Italia și Franța ar mai rezista până la sfârșitul anului viitor.

Subsidiara din România a Oracle este principalul jucător de pe piața românească de software, cu peste 3.630 de angajați, anul trecut, potrivit Profit. Este a doua filială a companiei ca mărime din Europa, Orientul Mijlociu și Africa, după cea din Marea Britanie. Anul trecut, Oracle a avut în România afaceri de 908 milioane lei și un profit net de 23,7 milioane. Pe plan global, Oracle are birouri în 145 de țări, peste 130.000 de angajați și afaceri de peste 40 miliarde dolari.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close