Oradea: Francezii de la Sogefi investesc 50 milioane euro într-o unitate de producție

Sogefi Suspensions Eastern Europe, subsidiară a holdingului Sogefi Suspensions, din Franța, intenționează să construiască în Oradea, în Parcul Industrial Eurobusiness I, o nouă locație de producție în domeniul automotive.

Investiția, în valoare de circa 50 de milioane de euro, pe o suprafață de teren de 94.332 mp, va duce la înființarea a peste 200 de locuri de muncă. Ea este condiționată de aprobarea solicitării privind accesarea unui ajutor de stat partea statului român și a rezultat în urma unei negocieri directe. Pentru Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), este cea mai mare investiție din ultimii cinci ani.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Consiliul Local Oradea a aprobat proiectul de hotărâre privind mandatarea ADLO de a încheia actul de constituire a dreptului de superficie, inclusiv actele adiționale ulterioare asupra terenului, cu Sogefi Suspensions Eastern Europe. Contractul a fost semnat, astăzi, de reprezentanții Primăriei Municipiului Oradea, cei ai ADLO și ai companiei franceze, iar pasul următor va fi depunerea dosarului pentru obținerea ajutorului de stat.

Sogefi ar urma să producă la Oradea arcuri pentru industria auto. Printre clienții companiei, care este prezentă în 23 de țări, cu 41 de unități de producție, se numără cei mai mari producători de automobile, vehicule comerciale, dar și din domeniile agricol, industrial și al căilor ferate.

By 

Email Newsletter

Close