Orange, desemnată cea mai inovatoare companie din Europa

În cel de-al doisprezecelea raport al celor mai inovatoare 50 de companii din lume, lansat de BCG – The Boston Consulting Group, Orange a urcat 25 de poziţii faţă de anul precedent.

Orange a fost desemnată drept cea mai inovatoare companie europeană. Ocupă locul 19 și este singurul operator de telecomunicaţii din Europa, prezent în top. Clasamentul este întocmit de BCG, una dintre cele mai cunoscute firme de consultanță în management la nivel global, în baza unui sondaj de opinie la care participă 1.500 de directori de inovare, din industrii diferite. Raportul se distinge de alte studii ce stabilesc clasamente bazate exclusiv pe investițiile companiilor în activitățile de cercetare și dezvoltare, fără a lua în considerare alţi factori principali, precum procesele de cercetare și dezvoltare bine dezvoltate, utilizarea eficientă a platformelor tehnologice sau explorarea sistematică a piețelor adiacente.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În raportul din acest an, BCG prezintă modul în care tehnologia digitală transformă produsele, serviciile și procesele care sunt create ulterior. Unul dintre criteriile analizate este gradul de adoptare a inovaţiei digitale şi modificările implementate în strategia, operațiunile și organizarea unei companii ce trece printr-un astfel de proces. Raportul arată că, din 2014, doar patru tipuri de inovare – toate legate de tehnologia digitală – au crescut în importanță și se află la baza strategiei mai multor companii: analiza datelor de importanţă maximă, adoptarea rapidă a noilor tehnologii, a produselor, capabilităților mobile și a designului digital.

În România, Orange a pus la dispoziţia clienţilor abordări menite să îmbunătățească în mod constant calitatea serviciilor oferite – de la proiecte de orașe inteligente, precum Alba Iulia Smart City sau Timişoara Smart City, la programe de accelerare pentru startup-uri, cum este Orange Fab, prima transmisie live 360˚ 3D în VR, apel Wi-Fi sau Orange Chat Messages.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close