Orange lansează programul internațional de accelerare a startup-urilor

Compania Orange România a prezentat astăzi, în cadrul unui eveniment susținut la iCEEfest, felul în care tehnologia schimbă modul în care comunicăm și cum aceasta poate să modeleze stilul de viață și tendințele viitorului.

Orange creează un ecosistem de inovație în jurul rețelei și lansează în România Orange Fab, programul internațional de accelerare a startup-urilor din cadrul Grupului Orange. Disponibil în alte 14 state din Europa, Asia și în SUA, Orange Fab România este un accelerator de un an, conceput pentru a susține antreprenorii în crearea unor produse inovatoare și distribuirea acestora atât pe plan local, cât și internațional.

Programul își propune să descopere startup-uri din România, companii cu produse validate în teste, ce ajută la îmbunătățirea stilului de viață și stabilesc tendințe prin folosirea tehnologiei. Echipele selectate vor primi acces la tehnologii și API-uri pentru dezvoltarea proiectului, suport pentru testarea prototipurilor și acces la rețeaua de distribuție Orange, pentru creșterea afacerii. Procesul de selecție și etapa de accelerare vor fi realizate în parteneriat cu How to Web, o echipă cu experiență în ecosistemul startup-urilor. Echipele din program vor beneficia de mentorat de la experți tehnici, manageri de produs sau echipa de conducere a Orange și a partenerilor săi, adaptat în funcție de nevoile specifice fiecărui proiect.

Programul Orange Fab este structurat pe patru direcții principale: Smart territories (Smart City, agritech, energie, retail), Future of Life (inteligență artificială, biotehnologie, viață digitală, sănătate), Securitate (cibernetică și militară) și Rețele ale viitorului (Blockchain, Software Defined Networking, managementul calității experienței – QoE, interfețe de programare a aplicațiilor – API,  în rețea). Orange Fab include o etaptă de accelerare a produselor sau serviciilor înscrise, implementarea proiectului-pilot și un demo day.

Demonstrație funcționalitate 5G

Orange România a pregătit o demonstrație de funcționalitate a tehnologiei  5G și a beneficiilor pe care inovațiile susținute de o astfel de tehnologie le poate aduce. Exemplul ales a fost dintr-una din cele patru direcții susținute de Orange Fab: zona de biomedicină. Demonstrația a fost realizată alături de Symme3D, prin imprimanta Biotech One.

Symme3D Biotech One a dezvoltat o imprimantă 3D cu aplicabilitate în domeniul medical. ASymme3D a arătat cum poate opera  medicina viitorului,  funcționând pe o rețea de comunicații în care  latențele mici sunt esențiale. Imprimanta permite printarea de celule stem vii și produce țesut organic. În prezent, echipamentele de laborator sunt de mari dimensiuni și greoaie, însă, cu tehnologia 5G, laboratorul va deveni mobil, cu latență scăzută, în timp real.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close