Orașul viitorului: Iașiul, marele câștigător la Gala CEE Outsourcing Awards

Municipiul Iași a câştigat titlul de „Emerging City of the Year”, la Gala CEE Shared Services and Outsourcing Awards, care a avut loc în 31 ianuarie și 1 februarie, la Varşovia.

Iașiul a concurat cu Debrecen (Ungaria), Kaunas (Lituania), Košice (Slovacia), Ostrava (Cehia) şi Plovdiv (Bulgaria), la categoria „Orașul anului pentru dezvoltarea industriei IT & Outsourcing din Europa Centrală și de Est (în afara Poloniei)”. Premiul a fost primit de primarul Mihai Chirica. Acesta a fost invitat de organizatori să fie și membru al juriului și să prezinte într-o sesiune separată argumentele atractivității Iaşiului în faţa celor mai mari jucători din industria de outsourcing la nivel european.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Iașiul se află în topul celor mai dinamice orașe ale României, cu un ritm susținut de creștere economică și cu perspective de dezvoltare dintre cele mai sănătoase, iar acest lucru se datorează, în mare parte, tocmai dezvoltării spectaculoase a industriei IT și de outsourcing, din ultimii ani. Am sprijinit și voi susține întotdeauna proiectele și inițiativele ce confirmă și consolidează statutul Iașiului de oraș al inteligenței și creativității”, a declarat primarul Iașiului.

Capitala Moldovei a fost reprezentată la Gala CEE Shared Services and Outsourcing Awards și de compania Conduent, unul din cei mai mari angajatori din regiune în acest domeniu – nominalizată la categoria „Compania de Outsourcing a anului (BPO)” și la „Cele mai bune inițiative de marketing din 2017”, pentru filialele din Iași (România) și Lodz (Polonia) – și de proiectul Fab Lab, nominalizat la categoria „Cea mai bună colaborare între mediul de business și cel universitar”.

Alte nominalizări din România au fost Allianz Technology – Actuarial Support Center (câștigător la categoria „Cel mai mare furnizor de servicii unice”) și SCC Heroes, cu operațiuni în România, Polonia și Ungaria („Compania de recrutare a anului”). „Iașiul își capătă astfel un loc permanent binemeritat pe lista scurtă a oricărui mare jucător în industria IT & outsourcing mondială, care caută să își extindă operațiunile in Europa Centrală și de Est. Este și o confirmare si pentru marile companii deja prezente în Iași, că au făcut o alegere bună pentru a dezvolta comunitatea tehnologică din această regiune”, afirmă Dan Zaharia, fondator Fab Lab Iași și co-fondator al revistei PINmagazine.

Peste 300 de lideri din domeniu au fost prezenți la a VI-a ediție a Galei CEE Shared Services and Outsourcing Awards, cu mai mult de 50 de firme interesate în stabilirea sau dezvoltarea afacerilor în industria serviciilor în Europa Centrală. Gala de premiere a fost precedată de un summit de jumătate de zi, compus din panel-uri, în care a fost dezbătută tema „Shared Services and Outsourcing Sector”, în sesiuni cu date concrete din domeniu.

Gala CEE Shared Services and Outsourcing promovează regiunea Europei Centrale și de Est ca destinație de servicii de clasă mondială, pentru companii globale ce operează în Europa, America de Nord și Asia. Europa Centrală și de Est este deja o destinație de clasă mondială pentru centrele de servicii partajate și investițiile BPO. Cu Polonia recunoscută drept cea mai puternică zonă din regiune, alte țări precum Ungaria, Cehia, România, Lituania și Letonia sunt destinații importante de investiții. În cadrul Galei, companiile globale de servicii partajate, proiectele de servicii pentru afaceri și profesioniștii sectorului sunt premiate de un juriu independent din partea industriei, pentru contribuția lor la dezvoltarea sectorului de servicii pentru întreprinderi în Europa Centrală și de Est, pentru anul precedent.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close