Pacienţii români plătesc 250 de milioane de euro, anual, pentru tratamente în Austria

În ultimii zece ani, Românii au plătit circa 250 de milioane de euro, anual, pentru tratamentele făcute în Austria, afirmă fondatorul companiei care se ocupă turism medical între România şi Austria, AT-Med, Darius Pencea.

Potrivit fondatorului AT-Med, firmă care se ocupă de intermediere medicală şi traducere, 90 la sută din această sumă reprezintă tratamente făcute din banii pacienţilor. AT-Med primeşte lunar circa 25 de cereri de la pacienţi cu boli oncologice. „Cine alege Austria, alege medicina cea mai scumpă, infrastructura cea mai bună de medicină. Toţi merg acolo pentru că au încredere că medicina de acolo este actualizată”, afirmă Darius Pencea, într-un interviu pentru News.ro.

Ideea de a se ocupa de intermediere medicală şi traducere i-a venit lui Darius Pencea după ce un prieten i-a cerut să-l ajute cu traducerea analizelor şi facilitarea intrării într-un spital din Viena, pentru fiul lui bolnav de leucemie. În 2009, a intrat în discuţii cu Camera de Comerţ din Austria şi a făcut un plan de afaceri. În 2010, a deschis o firmă în Austria, care se ocupa de intermediere medicală şi traduceri, şi a devenit şi traducător autorizat. În prezent, colaborează cu șase spitale din Viena.

Tarifele firmei pornesc de la 75 de euro pe oră, pentru traduceri şi intermediere, dar nu depăşesc 450 de euro la 24 de ore. În acelaşi timp, firma este subvenţionată pentru fiecare pacient care stă în Austria, potrivit News.ro. „Clientul ne spune dacă el îşi permite şi ce şi-ar permite. Există clinici care te pot trata la trei categorii de preţ. Poţi să fii tratat de un medic unde spitalizarea costă 600 de euro, dar dacă pui preţ şi pe lux, poţi fi tratat de acelaşi medic la un preţ ce poate să urce până la 1.500 de euro pe zi”, spune fondatorul AT-Med.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close