Perioada de înscriere în programul de internship al Guvernului, prelungită până în 21 mai

Studenții și tinerii absolvenți care doresc să-și înceapă cariera cu un stagiu de practică la Guvern, în ministere, instituții sau autorități publice centrale, își pot depune candidaturile pentru Programul de Internship al Guvernului până pe 21 mai. Perioada de înscriere a fost prelungită cu o săptămână.

Programul, ajuns la a VI-a ediție, se va derula între 16 iulie și 14 septembrie, și va oferi tinerilor posibilitatea să se acomodeze cu modul de lucru al administraţiei publice centrale. Dincolo de activitatea zilnică, stagiarii vor participa la discuții și întâlniri de lucru cu miniștri, secretari de stat, specialiști în diferite domenii de competență, precum și la training-uri și workshop-uri tematice.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Stagiarii vor beneficia de o bursă lunară de 1.000 de lei, iar la finalul perioadei de internship vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare. Candidaturile pentru această ediție pot fi depuse online, între 19 aprilie și  14 mai, și vor fi evaluate între 14 mai și 3 iunie. Între 4 și 22 iunie au loc interviurile online, pentru ca rezultatele să fie anunțate în 29 iunie. Programul de internship începe în 16 iulie.

Cele mai multe locuri disponibile în 2018 sunt la Guvernul României (24 locuri), Agenția Națională de Administrare Fiscală (15), Ministerul Afacerilor Interne (14), Ministerul Afacerilor Externe (nouă), Ministerul Justiţiei, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, Ministerul Tineretului și Sportului (câte opt), Ministerul Educației Naţionale (câte șapte), Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (câte șase).

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close