Peste 1.000 de posturi în spitale, cabinete medicale și farmacii, pe Bestjobs.eu

Angajatorii din domeniul medical au posibilitatea de a-și alege candidații potriviți dintre cei 40.547 de medici de diferite specializări, 121.549 asistenți medicali și 8.566 farmaciști, care și-au pregătit și actualizat CV-ul pe BestJobs.eu.

Oferta de locuri de muncă în domeniul medical este variată și se caută peste 1.030 de persoane. Cei mai mulți angajatori recrutează medici de specializări clinice și chirurgicale, respectiv medici stomatologi (există 175 de anunțuri în România și în străinătate), asistenți medicali în centre medicale și cabinete stomatologice (80 anunțuri) și farmaciști (87 anunțuri). Oferta de joburi în străinătate este în special pentru Germania, Franța, Anglia, Irlanda, Suedia, Danemarca, Norvegia și Arabia Saudită.

Oferta salarială în domeniul medical variază, în România, în funcție de specializare. Începe de la 500 euro și ajunge chiar la 5.000 euro sau mai mult, pentru specializările chirugicale, în timp ce pentru asistenții medicali oferta începe de la 300-500 de euro. În ceea ce privește locurile de muncă în străinătate, ofertele pentru medici încep de la 4.000-5.000 de euro, în Franța și Germania, iar pentru țările nordice de la 7.000 euro.

Principalele firme care recrutează în România

Cele mai multe oferte pentru medici și asistenți medicali sunt în București și Ilfov. Centrul Medical Prain recrutează medici specialiști în medicina de familie, Creștina Medicală Munposan caută specialiști în medicina internă, medici de familie și asistenți de laborator și pentru sala de operații, Standard Med caută medici oftalmologi și specialiși de medicină internă, iar Angiomedica medici anesteziști, interniști și specializați în recuperare medicală. Regina Maria recrutează asistenți și medici pentru București, dar și pentru centrul medical din Brașov. Iowemed Topmed caută medici de medicina muncii, medici de familie și medici generaliști în Constanța, Clinica Sanovil recrutează în Bistrița medici de medicina muncii, pediatri, psihiatri și anesteziști, iar Bioclinica – medici de laborator pentru centrele din Deva și Craiova.

În ceea ce privește domeniul farmaceutic, cele mai multe oferte se regăsesc pentru farmaciști la Help Net Farma, care recrutează în București, Ploiești, Târgoviște, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Constanța. Sensiblu caută candidați în Satu Mare, Bistrița, Cluj Napoca, Alba Iulia, Brașov, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș, Miercurea Ciuc, București, Râmnicu Vâlcea, iar Farmacia Gedeon Richter are anunțuri de joburi în Oradea, Hunedoara, Deva, Sibiu, Reșița, Sfântu Gheorghe.

Firme care recrutează cadre medicale pentru străinătate

Am Global Medical Recruitment recrutează în special asistente și medici specializați pe medicină internă, neurologie, psihiatrie, anestezie și terapie intensivă, ortopedie, oftalmologie, ginecologie, pentru Germania, Irlanda și Anglia, în timp ce Medicarrera se axează pe țările nordice (Suedia, Norvegia, Danemarca), cu oferte pentru medici psihiatri, radiologi și medici de familie.

Franța este o țară ofertantă din punct de vedere al joburilor pentru cadrele medicale. Sunt căutați preponderent medici chirurgi, medici de familie, medici specialiști pe psihiatrie, ORL, gastroenterologie, pneumologie, cardiologie, anestezie, ortopezi, endocrinologie, oncologie, medicină de urgențe, obstetrică-ginecologie, radiologie, pediatrie (Business Activ Consult). Tot pentru Franța, dar și Arabia Saudită, Head Hunting Ltd recrutează medici stomatologi și pentru diferite specializări clinici și chirugicale.

Mii de profesioniști așteaptă oferte de angajare

Din totalul de medici înscriși pe Bestjobs.eu, 9.472 sunt stomatologi, 5.953 medici de familie, 13.595 de specializare clinică, 8.659 de specializare chirurgicală și 2.868 de specializare paraclinică. În topul specializărilor clinice se regăsesc medicii interesați de secțiile de pediatrie (2.730), medicină internă (1.858), cardiologie (1.696), medicină de urgență (1.189) și psihiatrie (1.086). Specializările chirurgicale au în top medici chirurgi generaliști (2.600) și medici pentru secțiile obstetrică-ginecologie (1.321), respectiv anestezie-terapie intensivă (1.195). Medicii specializați pe ecografie-radiologie (1.334) și medicii de laborator (1.250) ocupă topul specializărilor paraclinice.

Candidații din domeniul medical sunt pregătiți și pentru a ocupa joburi în străinătate. 83,61 la sută dintre ei sunt vorbitori de limba engleză, 31,24 la sută de limba franceză, 11,44 la sută de limba spaniolă, 10,70 la sută de limba italiană, 5,64 la sută de limba germană și 3,76 la sută de limba maghiară. Cei mai mulți candidați sunt în București, atât pe partea de medici, cât și pe cea de asistenți medicali și farmaciști, urmați de personalul medical din regiunile sud-est, nord-est și nord-vest. În rândul orașelor din regiuni, se remarcă Iași, cu 672 farmaciști și 2.593 de medici, și Timișoara, cu 6.569 asistenți medicali.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close