Peste 1.400 de elevi învață programare printr-un proiect susținut de Honeywell

Junior Achievement România și Honeywell, companie din topul Fortune 100, activă pe segmentul de software-industrial, au lansat astăzi iTech Skills and Challenge, parte a programului educațional dezvoltat de Junior Achievement, JA STEM – Comunicăm cu Tehnologia.

Mai mult de 1.400 de elevi, din peste 15 școli din București, vor învăța programare și își vor dezvolta abilitățile digitale și gândirea logică, cu ajutorul acestui program. Creat special pentru elevii din clasele V-VIII, proiectul va fi implementat gratuit în mai multe școli şi cuprinde activități educaționale adaptate programei școlare. iTech Skills and Challenge va ajuta elevii să învețe programare și să folosească tehnologia pentru a-şi îmbunătăţi aptitudinile şi cunoştințele din domeniul tehnic.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Programul este susținut de Honeywell Hometown Solutions, programul de responsabilitate socială al companiei Honeywell. Proiectul include activități educaționale de tip „learning-by-doing” (învățare prin experimentare) și este realizat în concordanță cu programa școlară pentru disciplina Informatică și TIC (Tehnologia Informației și Comunicării), elaborată de Ministerul Educației Naționale (MEN) pentru învățământul gimnazial.

Participanții vor învăţa limbajul de programare Scratch și vor ajunge să creeze primele jocuri și personaje animate. Vor pune astfel în practică abilităţile de lucru în echipă și gândirea critică. „Cu acest program, lansăm o nouă categorie în programele noastre, ce vizează dezvoltarea competențelor digitale. Abordarea <learning by doing> completează cu scrierea de cod folosirea tehnologiei în clasă, în procesul de învăţare, prezentă deja în programele JA. Venim în întâmpinarea dorinţei elevilor de a învăţa noul alfabet al acestei generaţii, astfel încât tehnologia să devină un instrument la îndemână şi uşor de folosit, pentru a schimba modul în care se exprimă, caută şi găsesc soluţii la probleme”, afirmă Ștefania Popp, CEO Junior Achievement.

Sub îndrumarea profesorilor și a consultanților voluntari de la Honeywell, elevii au ocazia să-și dezvolte şi exerseze abilitățile de lucru în echipă și de comunicare, printr-o abordare inovatoare a problemelor și prin identificarea unor soluții eficiente. Materialele utilizate sunt concepute într-o formă simplă și creativă, astfel încât să fie atractive și să ajute profesorii și elevii în realizarea orelor de programare. În 26 aprilie, elevii înscrişi în program pot să participe la evenimentul Tech Challenge Day, în cadrul căruia vor lucra în echipe, împreună cu voluntarii Honeywell, pentru a găsi soluții inovatoare pe marginea unei teme date.

„Cu o prezență în România de peste 20 de ani, pe segmentul de software industrial, pentru Honeywell, tehnologia și inovația stau la baza întregii noastre activități. Dorim să contribuim la dezvoltarea unei noi generații de tineri talentați, care să devină liderii de mâine în materie de inginerie. Sperăm ca acest proiect să inspire cât mai mulți elevi să studieze, să-și îmbunățească nivelul de cunoștințe tehnice și să pună în practică abilitățile dobândite”, declară Mihai Brana, director general Honeywell România.

Printre școlile participante, anul acesta, se numără Colegiile Naţionale Gh. Lazăr, Grigore Moisil și I.L. Caragiale, Liceele Teoretice Dante Aligheri și Eugen Lovinescu, Școlile Gimnaziale Avram Iancu, Metropolitană Arc, Nicolae Titulescu, Orizont, Petre Ispirescu și Pia Brătianu, și Școlile Gimnaziale Nr. 59, 156, 164, 169 și 197.

DESPRE JUNIOR ACHIEVEMENT ROMÂNIA

Este o organizație non-profit, ce are ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate și viață activă, și dezvoltarea abilităților pentru viață. 39 de țări din Europa și 123 de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea sunt urmate de peste 200.000 de elevi din 1.400 de școli publice, prin parteneriatul cu MEN și cu susținerea financiară a comunității de afaceri.

DESPRE HONEYWELL ROMÂNIA

Honeywell activează în România din 1997, prin patru companii ce cuprind inclusiv unități de producție situate în București și Lugoj. Compania are în România peste 2.600 de angajați. Operațiunile sale cuprind trei mari arii de business: soluții de automatizare și control, managementul proceselor industriale și sisteme pentru industria aerospațială și industria transporturilor.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close