Pfizer România, singurul angajator din industria farma, în topul AON Best Employers

Pentru al patrulea an consecutiv, Pfizer România a fost declarat unul dintre cei mai buni angajatori din România, de studiul AON Best Employers 2017, realizat anul trecut în rândul a peste 20.000 de angajați din circa 40 de organizații din România. Pfizer este singura companie din industria farma, care primește această titulatură.

„Faptul că angajații noștri apreciază ceea ce fac și mediul în care lucrează atât de mult încât să primim titlul de Best Employer, al patrulea an la rând, dar și faptul că suntem singurul reprezentant al industriei farma care primește acest premiu, ne onorează. Mai mult, ne dă încredere să continuăm programele de dezvoltare și training ale angajaților noștri, desfășurate sub umbrela OWN IT, un concept diferențiator de cultură organizațională pus în practică de Pfizer la nivel internațional și care încurajează oamenii să discute onest, să-și asume riscuri, să abordeze problemele cu determinare și, mai ales, să colaboreze eficient”, arată Mirela Iordan (foto), Country Manager, Pfizer România.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Studiul AON indică o performanță extraordinară a companiei în creșterea nivelului de implicare a angajaților de la an la an. 89 la sută dintre respondenți se consideră „engaged”, în comparație cu media de 81 la sută a companiilor nominalizate la categoria Best Employers și cu mult peste media națională, de doar 60 la sută. Pfizer România are și un procent ridicat de angajați foarte implicați (highly engaged) – 57 la sută din totalul organizației. „Industria farmaceutică este un domeniu în care un angajat poate învăța și crește mult, lucrând într-un mediu dinamic, dar foarte reglementat, într-o schimbare și evoluție continuă a modelului de business. În acest context, retenția angajaților și creșterea gradului în care aceștia se implică în comunitatea profesională din companie este o provocare pentru noi și încercăm să găsim mereu noi răspunsuri și soluții”, explică Gabriela Isac (foto), HR Lead, Pfizer România.

În România, angajații Pfizer pot accesa programe de dezvoltare și training-uri inedite, ce-i provoacă să gândească diferit, să-și abordeze întreaga activitate din perspective noi și să-și creioneze propriul drum profesional. Dare to Try este un astfel de program, ce sprijină gândirea antreprenorială, încurajează participanții să-şi asume riscuri calculate pentru atingerea obiectivelor de business și le permite să învețe din greșeli. Un alt program inedit este Pfizer Harvard Leadership Academy, un proiect gândit de organizația locală pentru a sprijini accesul angajaților la un nivel superior de cunoștințe, folosind platforma Harvard ManageMentor. Aceasta este completată de training-uri și workshop-uri aplicate, realizate în parteneriat cu un furnizor local de programe de training și dezvoltare profesională.

O altă direcție internă importantă se referă la menținerea unui echilibru sănătos între viața profesională și cea personală. Pfizer le oferă angajaților suportul pentru un program de lucru flexibil, inclusiv prin introducerea programului scurt, în fiecare zi de vineri. În plus, organizația este 100 la sută transparentă în ceea ce privește oportunitățile de carieră regionale sau globale. Orice angajat din România poate să aplice la un astfel de „job virtual”, prin care poate face parte din echipe regionale sau globale și să contribuie la obiectivele și activitățile Pfizer din străinătate.

Studiul Best Employers a evaluat nivelul de implicare profesională a peste 20.000 de angajați din 41 de organizații din România, în baza a trei comportamente – SAY (angajații care vorbesc pozitiv despre companie), STAY (angajații care vor să rămână în companie) și STRIVE (angajații care depun efort suplimentar pentru a obține rezultate pentru companie) – și a urmărit criterii precum engagement, echitatea salarială, încrederea în colegi, satisfacția beneficiilor primite de angajați și familiile lor, recunoașterea meritelor sau oportunitățile de carieră.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close