Philip Morris a început producția de rezerve pentru IQOS, în fabrica de la Otopeni

Dintre fabricile ce au început, în acest an, procesul de transformare din unități care produc țigarete în fabrici care produc rezerve din tutun pentru IQOS, fabrica din Otopeni este prima care a început producția.

Potrivit lui Herman Van Staalduinen, Operations Director Philip Morris România, fabrica din Otopeni va deservi mai multe piețe din Uniunea Europeană, dar și din Asia. Unul dintre primele exporturi va fi către Japonia. Până la finalul anului 2018, Philip Morris International planifică să aibă o capacitate anuală globală de producție de circa 100 miliarde de unități – HeatSticks.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În iulie, Philip Morris International a anunțat că va investi 490 de milioane de euro pentru a transforma fabrica de țigări din Otopeni într-o unitate de producție a rezervelor din tutun folosite împreună cu IQOS, dispozitivul Philip Morris care încălzește tutunul, în loc să-l ardă. Compania a precizat că investiția presupune și crearea de 300 noi locuri de muncă, pe lângă cei peste 670 de angajați actuali ai fabricii.

Procesul de retehnologizare a fost început anul acesta. Fabrica a trecut printr-o prima fază a transformării, ce a presupus instalarea de echipamente tehnologice noi, cu ajutorul cărora a fost demarată o primă fază a producției. O altă etapă a presupus recalificarea profesională a angajaților, prin training-uri și schimburi de experiență la fabrica din Bologna și la centrul de cercetare și dezvoltare din Elveția, precum și training-uri locale.

Până în 2020, la Otopeni va fi finalizat procesul de transformare prin extinderea cu încă o secție de procesare a tutunului. Inaugurată în urmă cu două decenii, fabrica din România este una dintre cele mai performante din ecosistemul Philip Morris International. „Poziționarea fabricii în context geografic și performanțele sale de-a lungul timpului au făcut firească decizia de a investi în România. Cei peste 3,7 milioane de utilizatori IQOS, la nivel global, și numărul în creștere continuă a celor care aleg această metodă de a consuma tutunul la nivel local, nu fac decât să certifice viziunea pe termen lung pe care ne-am asumat-o, de a contribui la crearea unui viitor fără fum, în România”, afirmă Branislav Bibic, Managing Director Philip Morris România.

Lansat în România în urmă cu doi ani, IQOS a fost comercializat cu precădere online și în București, în 2016. De la începutul acestui an, este comercializat și în principalele 16 orașe din țară.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close