Piciorul lui Akinfeev

Antreprenorul și scriitorul american Harvey Mackay spunea: „Un vis e doar un vis. Un obiectiv este un vis cu un plan și un termen limită”.

Ovidiu Halunga

Contributor

Deși nu mai sunt un mare amator de fotbal, totuși, fiind week-end, am stat în fața televizorului la meciul Rusia-Spania. Am avut parte de un joc anost, în care spaniolii, cu o mulțime de vedete de la Real Madrid și Barcelona, au avut o posesie de trei ori mai mare decât rușii. Când m-am plictisit de asalturile sterile ale spaniolilor și eram pe punctul de a trece pe un canal de știri, o replică a comentatorului m-a determinat să rămân conectat la meciul din optimile de finală, cu o doză de curiozitate și anumite comparații imaginare cu zona de business.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Când comentatorul mi-a confirmat cumva că rușii au ca unic plan tranșarea rezultatului la loviturile de la 11 metri, în condițiile în care ei erau călăriți îngrozitor de spanioli, și, cu tot cu prelungiri, ar fi trebuit să reziste cam 50 de minute, am devenit foarte interesat de deznodământul acestui meci urât.

Sbornaya (echipa Rusiei) a realizat că în luptă dreaptă va fi spulberată de iberici, așa că s-a pus pe două rânduri în apărare, fapt ce a lăsat Spania fără soluții. Cu efort și respectarea strictă a tacticii antrenorului Stanislav Cherchesov, Rusiei i-a ieșit în final schema. Au reușit să ajungă  la penalty-uri, pentru care au demonstrat că s-au pregătit. Gazdele au transformat toate cele patru lovituri pe care le-au executat, iar eroul Akinfeev a parat două penalty-uri ale Spaniei. Ultima paradă a fost chiar spectaculoasă: a reușit să agațe mingea cu o tresărire de picior. Igor Akinfeev, portarul care a jucat toată viața pentru ȚSKA Moscova, a fost omul care a transmis siguranță unei echipe precipitate, în destule momente.

Și în business, atunci când ai de atins un obiectiv dificil, pentru ca lucrurile să se întâmple, ai nevoie de un plan clar, cu nuanțe optimiste, dar realist. Mai trebuie multă încredere interioară, tărie de caracter și un pic de noroc, gen tresărirea de picior a lui Akinfeev.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close