Pilsner Urquell „importă” în România o meserie din Evul Mediu

Brandul care a creat prima bere blondă tip lager din lume și care a și dat numele categoriei pilsner a ales cine va fi primul tapster din România.

Dorin Adrian Mihai, ales după o campanie de recrutare în care s-au înscris peste 100 de persoane, se va „școli” la fabrica de bere Pilsner Urquell din Plzeň, Cehia. El va fi instruit intensiv și certificat „Tapster” de maeștrii în servirea berii, iar apoi se va întoarce în țară și va fi responsabil de servirea perfectă a berii Pilsner Urquell la draft si va deveni imaginea mărcii în România.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Prezenți în viața cetății încă din Evul Mediu, tapsterii și-au păstrat meseria și au evoluat odată cu ea. Ei sunt responsabili de păstrarea și servirea berii în cele mai optime condiții. În zilele noastre, sunt în continuare prezenți în puburile care își doresc să aibă o calitate ireproșabilă a berii. România se alătură acum unor țări cu istorie în fabricarea berii și care beneficiază de specialiști pregătiți să servească perfect o bere.

După o campanie de recrutare ce a început în august și a inclus o serie de etape eliminatorii, patru candidați au ajuns în finală. Un juriu internațional l-a desemnat câștigător pe cel care a dovedit că stăpânește cel mai bine arta de servire perfectă a unei beri draft Pilsner Urquell, cu trei degete de spumă, așa cum spune tradiția în Plzeň. În finală, candidații și-au demonstrat talentul de a servi perfect berea în cadrul a două probe: cea a turnării contracronometru a trei halbe de bere (hladinka) și proba ritualului de servire a unei hladinka, pentru un membru al juriului.

Juriul internațional, căruia i s-au alăturat și reprezentanți Pilsner Urquell România, a fost format din Eva Stanikova (Cehia) – Global Brands Marketing Manager, Asahi Breweries Europe Group, Kamil Ruzek (Cehia) – Trade Brew Master, Pilsner Urquell, Jan Stanik (Cehia) – Head Tapster, Pilsner Urquell, Tiarnán Ó hAimhirgín (Irlanda) – Vice President Sales, Ursus Breweries, Gabriel Anghel (România) – Traditional Trade Director – North, Ursus Breweries, Georgiana Bercu (România) – Brand Manager Pilsner Urquell, Ursus Breweries.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close