Pitești: Adient produce conceptul de tapiţerie Zip Collection, pentru Renault Captur Facelift

Liderul global în producţia de scaune auto va fabrica la Piteşti un concept inovator de tapiţerie auto, pentru noul model Renault Captur.

Zip Collection este o tapiţerie ce poate fi detaşată, curăţată şi repoziţionată pe scaune, cu ușurință, printr-un sistem simplu şi eficient, cu fermoar. „Paleta de culori este variată, iar materialele folosite sunt de foarte bună calitate, fie că vorbim despre cele textile sau despre cele din piele. Ne mândrim cu realizarea acestui produs la nivel local şi suntem convinşi că va deveni opțiunea cumpărătorilor din Europa”, declară Costin Trîmbiţaşu, directorul fabricii Adient TRIM din Piteşti, cea mai mare unitate de profil din Uniunea Europeană.

Colaborarea dintre producătorul de tapiţerie din Piteşti şi Renault a fost marcată printr-un eveniment la care a luat parte şi  Roman Štěpánek, Quality Director Operations Trim Adient Europe. „Am avut ocazia să studiez cu atenție  noul Renault Captur, echipat cu tapiţeria produsă de Adient la Piteşti. Este o maşină cu un design deosebit, ce avea nevoie de o tapiţerie pe măsură, iar echipa noastră de la Pitești a reconfirmat titul de lider în domeniu, deţinut de Adient, la nivel global”, afirmă Roman Štěpánek.

Angajaţii fabricii Adient TRIM din Piteşti s-au putut bucura direct de rezultatul muncii lor, fiindcă un Renault Captur Facelift a fost  amplasat în curtea fabricii, timp de cinci zile. Doritorii au putut urca la volanul maşinii, pentru a vedea noua tapiţerie într-un ansamblu spectaculos din punct de vedere vizual, dar şi tehnic.

Cel mai bine vândut crossover urban în Europa, în 2016, are o nouă înfăţişare

Cu peste 215.000 de unităţi vândute, Renault Captur se reinventează prin design şi tehnologie, dar menține caracterul practic. Modelul păstrează elementele esențiale ce au contribuit la succesul său, inclusiv caroseria în două nuanțe. Posibilitățile de personalizare au fost extinse, iar clienții pot alege dintre peste 30 de combinații diferite. În funcție de versiune, Captur facelift oferă proiectoare full LED Pure Vision, luminile de zi cu LED, sistem multimedia R-Link, sistemul de avertizare asupra unghiului mort Blind Spot Warning, sistemul Easy Park Assist și Bose Sound System.

Fabrica Adient din Piteşti are 1.850 de angajaţi şi se află în plin proces de recrutare a 200 de tapițeri, ca urmare a planului de extindere a capacității de producție. Compania este prezentă în România din anul 2000, are un număr total de 5.500 de angajaţi și deţine opt unităţi de producţie, la Jimbolia (armături metalice și mecanisme), Timișoara (material textile pentru huse auto), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spuma poliuretanică), Bradu (scaune auto pentru Dacia, respectiv  armături metalice), Ploiești (tapițerii), Pitești (tapițerii).

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close