Adient recrutează 200 de oameni, pentru fabrica din Pitești

Cea mai mare fabrică de tapiţerie pentru scaune auto din Uniunea Europeană se află în plin proces de recrutare a 200 de tapițeri, ca urmare a planului de extindere a capacității de producție. Ei se vor alătura celor 1.850 de angajaţi, care lucrează acum în fabrica din Pitești.

Compania Adient este prezentă în România din anul 2000 și are, în total, 5.500 de angajaţi, în opt unităţi de producţie: Jimbolia (armături metalice și mecanisme), Timișoara (material textile pentru huse auto), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spuma poliuretanică), Bradu (scaune auto pentru Dacia și armături metalice), Ploiești (tapițerii) și Pitești (tapițerii).

Unul dintre cei mai mari angajatori din județul Argeș, Adient este lider global în producția de scaune auto. Cu 75.000 de angajați în 230 de fabrici, aflate în 33 țări, produce și livrează scaune – de la sisteme complete până la componente individuale – pentru toate clasele de vehicule și toţi producătorii de echipamente originale. În jur de 25 de milioane de vehicule sunt dotate cu scaune produse de Adient, în fiecare an.

Fabrica din Piteşti a fost vizitată, săptămâna aceasta, de ambasadorul Cehiei la Bucureşti. Vladimir Valky a urmărit întregul proces de producţie al tapițeriei scaunelor auto şi s-a declarat impresionat de nivelul tehnologic al producţiei din fabrica Adient. El a dat asigurări că va reveni în Argeș pentru a-şi aduce contribuţia la stabilirea unor parteneriate româno-cehe. „Colaborarea cu furnizori strategici din Cehia sprijină demersurile de dezvoltare a activității companiei noastre. Ne oferă posibilitatea de a ne extinde capacitatea de producție și, implicit, de a crea noi locuri de muncă”, declară Costin Trîmbițașu, directorul fabricii Adient Pitești.

Parteneriat cu Boeing

Luna trecută, conducerea Adient a anunțat că va colabora cu Boeing, pentru a găsi noi căi de a aduce îmbunătățiri inovatoare, în materie de confort, eficiență și funcționalitate, scaunelor și interioarelor aeronavelor comerciale. Colaborarea aduce împreună doi lideri globali în sectorul lor de activitate. Boeing, lider mondial în domeniul producției de aeronave, furnizează datele necesare despre industria aviatică și specificațiile tehnice ale acesteia. Adient este cel mai mare furnizor de scaune și sisteme de interior pentru industria auto și va contribui cu expertiza sa în ceea ce privește designul, confortul, manopera, excelența operațională și managementul lanțurilor de aprovizionare complexe.

Potrivit Counterpoint Market Research, piața interioarelor de aeronave va ajunge la 21,7 miliarde de dolari, până în 2025, ceea ce corespunde unei creșteri anuale de 4,3 la sută, între 2016 și 2025. Boeing are comenzi în execuție, pentru construirea de aeronave comerciale, de peste 400 miliarde de dolari.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close