Ploieşti: Adient Trim iniţiază un proiect de colaborare cu Liceul Tehnologic Anghel Saligny

Adient Trim Ploieşti susţine învăţământul profesional dual, oferind tinerilor din Prahova interesaţi de calificarea Confecţioner produse textile, posibilitatea de a dobândi competenţe practice.

Compania a iniţiat un proiect de colaborare cu Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” din Ploieşti și a donat instituţiei de învăţământ, cu ocazia unei vizite la sediul Adient Trim Ploieşti, în 13 februarie, trei maşini de cusut profesionale. Din partea companiei au participat Costin Trîmbiţaşu (Plant Manager Adient Trim Ploieşti), Carmen Liliana Bărbulescu (HR Manager) şi Aurelian Dumitru Regional (HR Manager Adient), iar Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” a fost reprezentat de directorul adjunct Gabriela Mustaţă, împreună cu o delegaţie de profesori şi maiştri instructori.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Pe termen lung, colaborarea dintre compania producătoare de tapiţerii auto şi liceul tehnologic are ca obiectiv înfiinţarea unei clase cu profil tehnic, din domeniul Industrie Textilă și pielărie, cu calificarea profesională Confecţioner produse textile. Aici vor învăţa 28 de elevi. „Adient Trim Ploieşti caută în permanenţă moduri de a contribui la formarea profesională a tinerelor generaţii, astfel încât fiecare dintre ei să-şi poată construi un viitor aici, iar colaborarea cu liceul tehnologic Anghel Saligny este un pas important în această direcţie. Decizia de urma cursurile unei şcoli tehnologice şi a învăţa o meserie este condiţionată de oportunităţile existente pe termen lung. Pasiunea tinerilor pentru un domeniu nu este suficientă. Ea trebuie să fie încurajată de demersurile companiilor şi autorităţilor din domeniul educaţiei”, declară Costin Trîmbiţasu, Plant manager Adient Trim Ploiești.

De 15 ani, echipa Adient Trim Ploieşti produce tapiţerii premium pentru cele mai importante mărci de maşini. Fabrica are peste 1.900 de angajaţi. În fiecare an, tapiţeriile auto realizate aici se regăsesc pe mai mult de 750.000 de maşini din întreaga lume. Compania Adient este prezentă în România din anul 2000, are peste 6.000 de angajaţi şi deţine opt unităţi de producţie, la Jimbolia (armături metalice şi mecanisme), Timişoara (materiale textile pentru huse auto), Craiova (scaune auto pentru Ford), Poiana Lacului (spumă poliuretanică), Bradu (scaune auto pentru Dacia, respectiv  armături metalice), Ploieşti (tapiţerii), Piteşti (tapiţerii). 

DESPRE ADIENT

Este lider global în fabricarea de scaune auto. Cu 75.000 de angajați în 230 de fabrici localizate în 33 țări din întreaga lume, produce și livrează scaune – de la sisteme complete până la componente individuale – pentru toate clasele de vehicule și toţi producătorii de echipamente originale. Munca angajaților Adient se regăsește în 25 de milioane de vehicule în fiecare an.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close