Ploiești: Alka Group construiește o fabrică de 11,5 milioane de euro

Alka Group a demarat lucrările de construcție pentru noua capacitate de producție pentru biscuiți și snacks-uri sărate, în Ploiești. Finalizarea proiectului este programată pentru primul trimestru din 2019, iar fabrica va oferi, în prima fază, peste 80 locuri de muncă noi.

Noua unitate de producție, care ocupă o suprafață totală de peste 10.000 mp, se construiește în Parcul Industrial Ploiești. Fabrica va fi alcătuită dintr-o hală de producție, un depozit de materii prime, un depozit de produs finit, un corp administrativ, local tehnic și un magazin de desfacere cu terasă. Investiția este una de tip lanț integrat – de la preluarea materiei prime principale, până la desfacerea directă către consumatori. Peste 25 la sută din întregul amplasament va fi dedicat spațiilor verzi.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Din totalul investiției de 11,5 milioane euro, 2.394 milioane euro reprezintă ajutor public nerambursabil, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR). Restul sumei provine din cofinanțare privată, împreună cu Unicredit Bank. „Este un proiect ambițios, în care avem mare încredere. Suntem încântați că am ajuns în această fază și, în sfârșit, vedem cum încă o fabrică se construiește de la zero. Aici se va produce la cele mai înalte standarde ale industriei”, spune Ady Hirsch (foto), CEO Alka Group.

În 2017, grupul Alka a înregistrat o cifră de afaceri de 173 milioane lei și are acum peste 600 de angajați. Grupul Alka a fost înființat în 1994, ca investiție de tip greenfield. Alka era atunci prima companie din România producătoare și distribuitoare de cafea măcinată ambalată, vidată și în pliculețe. De atunci, a investit zeci de milioane de euro în tehnologie și în dezvoltarea producției locale. În 2018, după un amplu proces de rebranding, portofoliul companiei a fost regândit, iar sub marca Alka se dezvoltă o gamă largă de produse, atât dulci, cât și sărate.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close