Ploieşti: Japonezii de la Calsonic Kansei investesc 30 milioane de euro și angajează 300 de oameni

Compania niponă Calsonic Kansei îşi va extinde business-ul din România și va investi 30 milioane euro într-o fabrică de componente electronice, la Ploieşti. În noua unitate de producție vor fi create circa 300 de noi locuri de muncă, a anunțat Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA).

Potrivit MMACA, decizia finală a fost luată ca urmare a discuţiilor purtate de ministrul Ilan Laufer cu reprezentanţii Calsonic Kansei, cu ocazia vizitei din luna septembrie în Japonia, şi a fost comunicată printr-o scrisoare oficială a directorului de operaţiuni pentru România, Hiroyuki Horii. „Salut decizia companiei japoneze, care dovedeşte încrederea în România, dovedeşte ca deciziile şi strategiile pentru extinderea investiţiilor în România au dat roade şi îmi exprim speranţa că şi acest proiect va fi unul de succes, care va aduce plusvaloare atât pe plan local, cât şi naţional”, declară Ilan Laufer.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat susține că acestă investiţie este un prim rezultat al vizitei în Asia, din perioada 16-22 septembrie, în timpul căreia ministrul Ilan Laufer şi Teiji Teramoto, Head of Global Business Mizuho Bank, au semnat Memorandumul de Înţelegere între MMACA şi Mizuho Bank, în legătură cu colaborarea pentru stimularea şi susţinerea, prin intermediul Mizuho Bank, a investiţilor bilaterale, şi promovarea extinderii economice a companiilor româneşti şi japoneze. Mizuho Bank are în plan să aducă noi investiţii japoneze în România, în perioada următoare, și va susţine financiar o parte dintre ele.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close