Ploiești: Saint-Gobain redeschide linia de producție de vată de sticlă de la fabrica Isover

Producția este estimată a se relua în iulie 2018, după reconstrucția cuptorului și multe alte îmbunătățiri tehnologice. 50 de noi locuri de muncă directe vor fi create în departamentele de producție, logistică și administrativ, dar și multe alte locuri de muncă indirecte, în serviciile conexe.

„Odată cu reînceperea activității la linia de producție de la fabrica Isover, Grupul Saint-Gobain își adaptează capacitatea de livrare a vatei minerale din fibră de sticlă la cererea pieței din regiune, dat fiind faptul că piața din România este cea mai mare din regiunea de Sud-Est a Europei. Decizia noastră a fost generată de tendința pozitivă înregistrată de piața construcțiilor din ultimul an, tendință estimată să continue și în următoarea perioadă”, declară Ovidiu Păscuțiu (foto), director general Saint-Gobain Construction Products România – Rigips şi Isover.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În plus, Grupul Saint-Gobain îşi anunță angajamentul de a moderniza linia de producție de vată bazaltică de la fabrica din Ploieşti, în 2018, cu obiectivul de a avea o capacitate de producție mărită cu până la 30 000 tone, în 2019. Fabrica din Ploiești va fi una dintre puținele fabrici din lume care vor produce atât vată de sticlă, cât și vată bazaltică, ceea ce permite Grupului Saint-Gobain să-şi extindă și armonizeze gama de produse oferită în regiunea de Sud-Est a Europei. Aceasta va furniza produse şi soluţii atât către România, cât și către țări vecine, precum Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Croația, Bosnia, Macedonia, Kosovo și Albania.

În urma investițiilor realizate în România, în ultimii 12 ani, Saint-Gobain Isover estimează că va ajunge, în 2019, la un total de 170 de angajați, în departamente precum Producție, Vânzări, Logistică, Financiar și Resurse Umane.

DESPRE SAINT-GOBAIN

Lider mondial în domeniul habitatului şi al materialelor de construcţii, cu vânzări de 39,1 miliarde de euro în 2016, Saint-Gobain operează în 67 de ţări şi are peste 170.000 de angajaţi. În România, deţine opt activităţi (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Pietta Glass Working, Isover, PAM, Rigips şi Weber), cu circa 1.500 de angajaţi, și operează 11 unităţi de producţie în opt situri industriale, situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu Mare, Tulcea, Turda, Suceava şi Vălenii de Munte.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close