Policolor se mută în noua fabrică în primăvara anului viitor

De anul viitor, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală de lacuri și vopsele va avea distribuția și logistica internalizate, iar inovația va fi susținută prin noi laboratoare de cercetare, în care specialiștii în Research & Development vor crea și dezvolta rețetele noilor produse.

Lucrările la structura de rezistență a noii fabrici Policolor au fost finalizate. Noua unitate se ridică pe un teren de 2,5 hectare, în București, pe Bd. Timișoara, și va fi finalizată în aprilie 2019. Aici vor fi produse vopsele, tencuieli, emailuri, lacuri și produse conexe acestora (grunduri, amorse), iar valoarea investiției se ridică la 5,4 milioane euro.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Prin extinderea și modernizarea activităților, compania își va crește cu 130 la sută capacitatea de producție proprie, de la 11.000 de tone pe an, cât este acum, la 26.000 de tone. „Noul complex are prevăzut și un depozit propriu, la standarde de top, pentru depozitare, cu sisteme de gestionare, picking și livrare performante, pentru o desfacere optimă și performantă a produselor din stoc”, declară Dave Jordan, CEO al grupului Policolor-Orgachim. De întreaga lucrare se ocupă compania Ecoterm, desemnată antreprenor general și constructor al fabricii și depozitelor Policolor.

Numai depozitele vor ocupa 3.500 mp. Investiția are drept obiectiv creșterea calității și cantității de produse fabricate de Policolor, dar și capacitatea de a livra mai repede soluțiile către clienți. Noua locație va avea spații mai generoase pentru dezvoltare și inovație, prin crearea unor noi laboratoare de cercetare, unde specialiștii departamentului de Research & Development vor lucra la diversificarea portofoliului de produse și branduri.

Policolor este unul din cele mai vechi si mai apreciate branduri românești. Istoria companiei a început în 1965, când au fost puse bazele Întreprinderii de Lacuri și Vopsele. În 1990, devine societate pe acțiuni, sub denumirea Policolor. În 1997, are loc procesul de privatizare a companiei, prin achiziția pachetului majoritar de acțiuni de către Fondul Român de Investiții și Romanian American Enterprise Fund, iar un an mai târziu Policolor achiziționează pachetul majoritar de acțiuni al Orgachim JSC, cel mai mare producător de lacuri și vopsele din Bulgaria. Din grupul Policolor mai fac parte producatorul de rășini Orgachim Resins și producătorul de anhidride Ruse Chemicals.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close