PoliFest: peste 50 de companii recrutează viitori ingineri

Ajuns la cea de-a șasea ediție, cel mai mare eveniment din mediul universitar românesc și-a deschis porțile astăzi și își propune să construiască punți durabile între școală, universitate și angajator.

Mii de participanți – elevi, studenți, părinți, oameni de afaceri – și peste 50 de companii atrase de inteligența și capacitatea de inovare a viitorilor ingineri, participă la PoliFest, un brand de referință al Universității Politehnica din București (UPB). Ediția 2016 a înregistrat 17.000 de participanți și 74 de companii.

Pe parcursul celor trei zile de conferințe științifice, workshop-uri, expoziții de echipamente și noi tehnologii, prezentare de oferte educaționale, dar și de oportunități de angajare, concursuri motivaționale și alte manifestări conexe, PoliFest va fi gazda a cel puțin 50 de companii și a peste 15.000 de participanți. „Complexitatea acestui eveniment se conturează de la ediție la ediție, atât prin interesul manifestat de reprezentanții marilor companii față de resursa umană generată de Universitatea Politehnica, cât și prin interesul crescut al părinților, elevilor și studenților față de oferta educațională, dar și profesională, pe care PoliFest le îmbracă, în fiecare an, într-un eveniment de talie europeană. Cele trei zile de manifestări reflectă proiecția a ceea ce presupune formarea unui inginer, pornind de la admiterea în Universitate, parcurgerea studiilor de licență, master și doctorat, până la integrarea acestuia într-un mediu profesional adecvat”, declară Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica din București.

Partenerii PoliFest – companii de top, din industrie și servicii

La eveniment vor participa reprezentanți ai mediului de afaceri – dornici să își prezinte cele mai importante rezultate și inovații din domeniu, împreună cu oferte de angajare sau internship-uri -, dar și reprezentanți ai facultăților din universitate, care vor prezenta și vor oferi informații concrete despre oferta educațională a UPB. Companiile participante își vor prezenta activitatea, dar și oferta de angajare, fie la standurile special amenajate, fie în cadrul conferințelor proprii, unde își vor promova inovațiile din domeniu. Standurile pentru companii vor fi amplasate în clădirea Rectoratului, alături de cele de prezentare a facultăților. Renault, Pirelli, Honeywell, BRD, Engie, Federal Mogul, Tenaris, E.On, BCR, Ubisoft, Hilti și Schneider Electric sunt câteva dintre companiile care vor participa la eveniment.

Angrenaj științific, competiție și divertisment

În cadrul evenimentului sunt disponibile mai multe acțiuni dedicate elevilor de liceu – Ziua porților deschise, Student pentru o zi -, ceea ce presupune vizite în campusul universitar, în laboratoare și săli de curs, sau participarea la cursuri, alături de studenți. Pe 31 martie este programată finala națională a MT 180 – „Teza mea de doctorat, în 180 de secunde”, concurs inspirat din Three minute thesis (3MTMC), care a avut loc pentru prima dată în 2008, la Universitatea din Queensland, Australia.

„Teza mea de doctorat în 180 de secunde”, concurs aflat la prima ediție în România, este organizat de Ambasada Franței la București și Institutul Francez, și ar putea să ducă Universitatea Politehnica din București în finala internațională, programată în Belgia, la toamnă, prin reprezentanta sa în competiție, Virginia Vasile, absolventă a Facultății de Energetică din cadrul UPB.

La Biblioteca Centrală va avea loc o conferință susținută de British Council, în parteneriat cu UPB, în cadrul va fi semnat și un acord de parteneriat. PoliFest 2017 aduce și un element de noutate – un concurs organizat în mediul online, adresat studenților UPB. Concursul este realizat pentru a populariza evenimentul în mediul studențesc, dar și pentru a-i atrage pe studenți să se înscrie la conferințele organizate de companii. Câștigătorii vor fi premiați cu produse electronice. Organizatorii PoliFest au pregătit și o tombolă pentru elevi, iar premiile constau tot în produse electronice. Ca să câștige, ei trebuie să distribuie electronic banner-ul evenimentului și să fie prezenți la standurile PoliFest.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close