Porsche: August Achleitner, „Domnul 911”, se retrage din activitate

Schimbare de management la conducerea liniei de modele sport de la Porsche: după aproape două decenii în care s-a aflat la cârma liniei de modele 911 și a avut și responsabilități suplimentare pentru modelele 718, din 2016, August Achleitner îi va preda ștafeta lui Frank-Steffen Walliser, în primul trimestru din 2019.

După trei decenii și jumătate petrecuți în cadrul Porsche, August Achleitner, născut în Austria, se retrage din activitate. Cu o pregătire de inginer mecanic, el și-a început cariera în 1983, în echipa de dezvoltare de șasiuri a Porsche. Ulterior, a condus Departamentele de Dezvoltare Tehnică a Produselor și, respectiv, de Concepte de Vehicule, din 1989 până în 2000, înainte de a prelua conducerea liniei de modele 911, în 2001. „Strălucirea lui 911 m-a fascinat dintotdeauna – atât conceptul său, cât și silueta sa unică. Am fost mereu ghidat de obiectivul de a le păstra nealterate și să aduc îmbunătățiri semnificative – iar această abordare m-a provocat permanent”, își amintește August Achleitner.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Deși intră în această perioadă, care îi va permite să se dedice mai mult familiei și hobby-urilor sale, nu înseamnă că austriacul de 63 de ani va lua lucrurile mai ușor: pe lângă Porsche 911, printre hobby-urile sale preferate se numără motociclismul, ciclismul montan și schiul. Odată cu lansarea celui de-al treilea 911 construit sub conducerea sa, modelul 992 – prezentat, săptămâna trecută, în Los Angeles – Achleitner renunță la rolul său de „păstrător al Sfântului Graal”.

De la începutul anului 2019, Frank-Steffen Walliser va prelua conducerea liniilor de modele 911 și 718. El și-a demonstrat abilitățile în ceea ce privește îndeplinirea sarcinilor dificile de dezvoltare, cât timp a fost project manager general pentru mașina super sport 918 Spyder din 2010. În vârstă de 49 de ani, născut în Stuttgart, Walliser a preluat noi responsabilități în cadrul Porsche Motorsport, în 2014, și a devenit șef de dezvoltare pentru vehiculele GT omologate pentru șosea, bazate pe seria 911. Absolventul de inginerie mecanică își va păstra și rolul de șef al proiectului, după trecerea la conducerea liniei de modele.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close