Prahova: Managerul care și-a umilit angajații, amendat cu 10.500 de lei

O echipă de control de la Inspecția Muncii și reprezentanți ai Inspectoratului teritorial de muncă (ITM) Prahova au efectuat un control la Unique Clothing SRL, fabrica unde un director a fost filmat când înjura şi umilea personalul.

Inspectorii au constatat nereguli în domeniul securității și sănătății în muncă și al relațiilor de muncă, pentru care au aplicat avertismente, amenzi în cuantum de 10.500 de lei și măsuri ferme, cu termene concrete de realizare. ITM Prahova va monitoriza modul în care acestea sunt realizate. În domeniul securității și sănătății în muncă, societatea a fost amendată cu 8.000 de lei și s-au aplicat avertismente scrise și verbale. În domeniul relațiilor de muncă, Unique Clothing a fost amendată cu 2.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la repausul săptămânal. În plus, angajatorul nu a evidențiat munca suplimentară  prestată de salariați.

„Unul dintre principalele obiective ale Inspecției Muncii este menținerea unui echilibru între angajați și angajator, și toleranță zero pentru abateri de la conduita corectă, bazată pe respect și legalitate în relațiile de muncă. Întotdeauna Inspecția Muncii a militat pentru un mediu concurențial corect, adaptat nevoilor pieței muncii, care, prin mecanisme și instrumente specifice, să contracareze și autoregleze disfuncționalitățile apărute. De exemplu, munca nedeclarată este un fenomen care afectează întreaga societate, pe angajatori și angajați deopotrivă. Trebuie să avem în vedere o reglementare mai riguroasă a ceea ce înseamnă riscurile psihosociale la locul de muncă (stres, hărțuire psihică), fenomen sesizat la Inspecția Muncii din ce în ce mai des, aspect pe care îl vom trata cu prioritate în următoarea perioadă”, declară Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close