Premieră: Cinci sportivi din „naționala” de paraclimbing, pe podium la un concurs internațional

Pentru prima dată în istorie, imnul României s-a auzit, luna aceasta, la o competiție de paraclimbing. Alin Georgian Cojoacă, Răzvan Nedu, Cosmin Florin Candoi, Alexandru Mihai Simion și Robert Andrei Al-Radi au urcat pe podiumul competiției Paraclimbing Master din Imst, Austria, în 7-8 iulie.

Atleții nevăzători, ghidați de antrenorii lor, s-au cățărat pe peretele de escaladă de peste 18 metri înălțime și au impresionat publicul cu efortul și rezultatele lor. Competiția aflată la a cincea ediție s-a dezvoltat mult față de anii trecuți și datorită numărului mai mare de participanți, iar rutele au fost mult mai dificile. În 2018 au participat 69 de concurenți, din 13 țări, în 18 clase diferite de dizabilități.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Premianții fac parte din lotul național de paraclimbing, coordonat și antrenat de Climb Again. Clubul înființat de Claudiu Miu – fost campion balcanic la escaladă, pe care o boală cruntă l-a scos din viața sportivă – își propune să ofere o viață normală persoanelor cu dizabilități și să le creeze un cadru în care să-și atingă potențialul maxim, cu focus pe dezvoltarea abilităților de viață independentă și reintegrare socială. Pentru sportivii premiați în Austria, următoarea țintă o reprezintă Campionatul Mondial, care va avea loc în Insbruck, în septembrie.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close