Premiile Gault&Millau: Alexandru Petricean este bucătarul-şef al anului

Alexandru Petricean, de la restaurantul Maize, din Bucureşti, a obţinut nota maximă în primul ghid Gault&Millau din România – 15 puncte şi trei bonete – și a fost desemnat bucătarul-şef al anului în România.

Alexandru Petricean s-a format în echipele unor restaurante de top, alături de chefi recunoscuți la nivel internațional. Frantzén (Stockholm, Suedia), Central (Lima, Peru) sau Noma (Copenhaga, Danemarca) reprezintă doar câteva dintre bucătăriile unde Alexandru a lucrat, a explorat și a asimilat nu doar tehnici, ci și perspective diferite.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

În acest moment, își aplică propria viziune, zi de zi, alături de echipa lui, în restaurantul Maize. Filozofia sa se concentrează pe combinarea elementelor tradiționale cu tehnici inovatoare și plasarea produsului local de fermă în centrul activității. Rezultatul este un meniu creativ, care se schimbă în funcţie de ingredientele de sezon.

Ghidul Gault&Millau România 2018 include 141 de restaurante şi localuri din șase oraşe (Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Braşov, Sibiu). În premieră, restaurantele din România au primit note şi bonete, iar clasamentul astfel rezultat le conectează şi le face vizibile în gastronomia internaţională.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close