Președintele Colegiului Farmaciștilor, decorat de președintele României

Prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru Lupuliasa a primit, la finalul lunii noiembrie, Ordinul Naţional Serviciul Credincios, în grad de Cavaler.

Alături de preşedintele Colegiului Farmaciştilor, la Palatul Cotroceni au fost decorați Dr. Alexandru Brezoiescu, medic dentist, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti, Prof. Univ. Dr. Silviu Constantinoiu, medic, directorul Centrului de Excelenţă în Chirurgia Esofagiană, și Prof. Univ. Dr. Fior Dafin Mureşanu, medic, Clinica de Neurologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca. Celor patru le-au fost recunoscute astfel „contribuţia deosebită în cercetarea şi practica medicală, serviciile aduse la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei, și priceperea, grija şi devotamentul arătate în îngrijirea bolnavilor”.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Prof. Univ. Dr. Farm. Dumitru Lupuliasa s-a născut la 22 septembrie 1953, la Borca, județul Neamț. A absolvit Facultatea de Farmacie București, în 1979, este cadru didactic la UMF Carol Davila, din București, din 1982. Farmacist primar, doctor în Științe Farmaceutice al Universității C. Davila, din 1994, și Doctor Honoris Causa al Universității Ovidius din Constanța, a efectuat trei specializări cu bursă în domeniul Tehnologiei Farmaceutice, la Montpellier, Los Angeles și Paris. Are 16 cărți publicate la edituri românești, este autor a șapte brevete de invenție în domeniul formelor farmaceutice și a publicat peste 140 de lucrări științifice în reviste de specialitate. Conduce Colegiul Farmaciștilor din România, din 1994.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close