Prima firmă de roboți umanoizi din România, lansată prin Start-Up Nation

Primul startup din România, adresat pieței de roboți umanoizi de servicii, a fost inițiat în cadrul programului Start-Up Nation, la care s-a adăugat și investiția fondatorilor.

Bucharest Promo Robots oferă, în acest moment, trei tipuri de servicii: închirierea roboților umanoizi de servicii pentru evenimente sau companii, realizarea de aplicații personalizate pentru roboți și distribuția lor în România. Conform ultimelor rapoarte privind industria mondială a roboticii, piața roboților umanoizi va crește de la 320,3 millioane de dolari, cât este acum, până la 3.9 miliarde, până în 2023. Această creștere accentuată se va datora, pe de o parte, dezvoltării constante a capabilității roboților și prețurilor tot mai accesibile ale acestora, dar și datorită schimbărilor ce vor avea loc în societatea noastră.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Rapoartele previzionează o creștere a numărului de roboți umanoizi folosiți în educație, dar și în industria de retail și cea a ospitalității, cea din urmă cu scopul de a personaliza cât mai mult experiența clientului. Și industria medicală și cea a logisticii vor integra tot mai multe capabilități ale Inteligenței Artificiale în acești roboți. În acest moment, în România există câteva companii integratoare de roboți industriali, însă nu există nici una dedicată roboților umanoizi de servicii. Bucharest Promo Robots a fost fondată pentru a umple acest gol de pe piața românească.

„Pe de o parte, intrăm pe o piață locală relativ liberă. Pe de altă parte, feedback-ul de până acum ne arată că am avut o intuiție bună să investim în acest tip de business. Există interes dincolo de curiozitate pentru serviciile noastre. Estimăm ca, până la sfârșitul anului, să ne recuperăm investiția făcută în afara proiectului Start-up Nation și la anul să intrăm deja pe profit. Îl vom investi pentru a ne dezvolta mai departe, fiindcă importantă este dezvoltarea sustenabilă. România trebuie să-și confirme ambițiile în domeniul tehnic prin realizări concrete și suntem fericiți să facem parte din acest val important de inovație”, declară Ana Maria Stancu, CEO și Robot Fleet Admiral.

Roboții pot fi văzuți live, astăzi și mâine, în cadrul evenimentului Internet & Mobile World, la standul 77.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close