Prima zi cu First Bank în România. Ce planuri au americanii care au preluat Piraeus Bank

După o activitate de 18 ani, Piraeus Bank România a devenit oficial First Bank, prin preluarea de către J.C. Flowers, unul dintre liderii domeniului de private equity.

Sucursala din sediul central al băncii are o nouă înfățișare, în linie cu brandul First Bank. Până la sfârșitul anului, toate cele 40 de sucursale din București și unitatea din Alba Iulia vor purta noua identitate de brand a băncii. Procesul de rebranding va fi continuat la începutul anului viitor și se va extinde la nivelul sucursalelor din restul țării.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

„Lucrăm acum cu un nou acționar, cu un nou Consiliu de Administrație și o nouă echipă de conducere. Este un nou început, o călătorie în care inovația, dinamismul și munca de echipă ne vor duce către un banking mai bun în beneficiul clientului. Avem susținerea unui investitor internațional de anvergură, a cărui forță financiară, dar și expertiză, ne permit să îmbrățișăm standardele unui banking modern. Vom continua să ne îmbunătățim oferta actuală de servicii și produse, astfel încât ele să se alinieze cerințelor clienților locali. În același timp, vom fi atenți la semnalele lor, pentru a propune acele noi servicii și produse care să le fie de folos”, afirmă Dominic Bruynseels, președinte executiv First Bank.

„Botezul” băncii americane a avut loc la sediul First Bank din Piata Victoriei. La eveniment au participat, printre alții, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, Dominic Bruynseels, președinte executiv al First Bank România, Nicoale Danilă, președinte al Consiliului Director.

În 28 iunie 2018, Piraeus Bank România a fost achiziționată de JCF IV Tiger Holdings S.àr.l., entitate ce aparține grupului J.C. Flowers & Co. Este prima investiție pe care fondul o face pe piața din România și în Europa Centrală și de Est. Fondat in 1998, J.C. Flowers a investit peste 15 miliarde de dolari în 52 companii de portofoliu, în 17 țări. First Bank România operează prin 100 de unităţi bancare, are 1.200 de angajaţi şi circa 130.000 de clienţi activi. La finele anului trecut, era pe locul 11 în topul băncilor din perspectiva activelor, cu active de 6,44 miliarde de lei, echivalentul unei cote de piață de 1,51 la sută.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close