Primul ultramaratonist care înconjoară masivul Mont Blanc, pentru copiii îngrijiți de HOSPICE

Claudiu Belețoiu este primul ultramaratonist român care participă la unul dintre cele mai dificile concursuri de alergare montană, Ultra Trail du Mont Blanc (UTMB), pentru a susține strângerea de fonduri pentru noul centru socio-medical al Fundației HOSPICE Casa Speranței, ce se deschide oficial în 21 septembrie.

Centrul de la Adunații Copăceni este dedicat copiilor care suferă de boli cu prognostic de viață limitat. În 26 de ani, fundația a adus alinare și speranță pentru peste 20.000 de copii și adulți cu boli incurabile.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Claudiu Belețoiu și-a început cariera de alergător amator la 22 de ani, în 2013. În 2017, a alergat patru curse de peste 100 km. 2018 i-a adus deja în palmares o cursă importantă, Transgrancanaria 360, și alergarea distanței de 269 km, o provocare individuală desfășurată în regim de auto-gestionare și auto-orientare. În următorii trei ani, își propune o cursă de peste 300 km (Tor des Géants sau AVP501), un ultramaraton în jungla amazoniană, iar în cinci ani își dorește să alerge 1.000 km într-o singură etapă.

La șapte ani, a suferit un accident, în urma căruia și-a pierdut brațul drept. „M-am bucurat de o salvare miraculoasă și de continuarea unei vieți normale, motiv pentru care am ales să ajut alți copii bolnavi, care merită să se bucure de cei mai frumoși ani din viață”, spune Claudiu Belețoiu. El își promovează campania cu ajutorul platformei de fundraising online Galantom.

În cadrul UTMB, alergătorii înconjoară întregul masiv Mont Blanc și parcurg un traseu cu 10.300 m diferență de nivel. Ei traversează trei țări – Franța, Italia și Elveția. Pentru un turist normal, traseul poate fi parcurs în 6-7 zile, însă competitorii de la UTMB îl aleargă în 20-46 de ore.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close