Producătorul de medicamente Richter suspendă activitatea subsidiarei din România

Activitatea Pharmafarm a fost suspendată pentru încălcarea reglementărilor în materie de distribuţie, decizie ce duce la diminuarea cu circa 20 de milioane de euro a veniturilor lunare ale producătorului ungar de medicamente Richter şi la scăderea cotaţiei acţiunilor.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) a suspendat, de astăzi, funcţionarea filialei Richter din România, Pharmafarm. Măsura a fost dispusă din cauza încălcării reglementărilor privind bunele practici de distribuţie en gros, potrivit Agerpres. „Suspendarea este aşteptată să fie revocată, după ce ANMDM va aproba măsurile corective şi de prevenţie propuse de companie. Pharmafarm este hotărâtă să colaboreze cu ANMDM pentru elaborarea unui pachet de măsuri care să respecte cerinţele Autorităţii”, informează Richter.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Suspendarea Pharmafarm este o nouă lovitură pentru Richter, după ce autorităţile europene de reglementare au impus restricţii pentru medicamentul său, Esmya. Acţiunile Richter au înregistrat, astăzi, o scădere de până la 3,4 la sută, la Bursa de Valori de la Budapesta. Purtătorul de cuvânt al Richter, Zsuzsa Beke, susține că suspendarea pune în pericol locurile de muncă ale celor 500 de angajaţi ai Pharmafarm şi accesul la medicamentele oncologice şi HIV, furnizate de Richter pe piaţa din România.

Pharmafarm controlează circa șase la sută din piaţa medicamentelor din România. Veniturile realizate de grupul Richter în România au crescut cu 11,9 la sută, în primul trimestru al acestui an.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close