Profesorul clujean Dan Doru Micu, câștigătorul uneia dintre cele mai prestigioase burse internaționale

Prof. dr. ing. Dan Doru Micu, cadru didactic în cadrul Facultății de Inginerie Electrică a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, este câștigătorul unei burse Fulbright Senior Award, în cadrul University of Florida.

Bursa se adresează profesorilor, cercetătorilor și profesioniștilor din mediul public și privat din România, este susținută de SUA și Guvernul României, se acordă pe o perioadă de șase luni și implică activități de predare și cercetare la universități de prestigiu din SUA. Pentru a accede la o astfel de bursă, participanții trec printr-o etapă îndelungată de selecție, ce presupune concursuri deschise și interviuri, precum și experiență profesională și merite deosebite. Selecția este supravegheată și supervizată de comisii internaționale.

Programul Fulbright funcționează în circa 155 de țări de pe glob și este cel mai prestigios program de schimburi științifice și educaționale desfășurat de SUA în întreaga lume. A debutat în 1946, la inițiativa senatorului de Arkansas, J. William Fulbright, iar în prezent este coordonat de Biroul Afacerilor Culturale și Educaționale al Departamentului de Stat din SUA. Rolul programului este să intensifice înțelegerea reciprocă dintre națiunea americană și celelalte țări participante în program, prin schimburi culturale și educaționale la nivel academic.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close