Programatorii cu studii medii, scutiți de impozit, din 1 februarie

De luna viitoare, programatorii cu studii medii, care urmează cursurile unei instituţii de învăţământ superior, vor fi scutiţi de impozitul pe salariu, a anunţat Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI).

Măsura vizează aproximativ 15.000 de programatori, în plus faţă de cei scutiţi până în prezent. Cei care vor să beneficieze de această scutire trebuie să facă dovada înscrierii în învăţământul superior. „Măsura este menită să contribuie la creşterea ponderii sectorului IT&C în PIB la zece la sută, până în 2020”, explică reprezentanţii MCSI.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Potrivit MCSI, ordinul sprijină atingerea indicatorilor de ţară privind ponderea absolvenţilor de facultate în totalul populaţiei din România. Până acum, erau scutiţi de impozitul de venitul salarial doar absolvenţii de studii superioare. Ordinul comun al MCSI, Ministerului Finanţelor Publice, Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale şi Ministerului Educaţiei Naţionale, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Conform unui studiu al Asociaţiei Române pentru Industria Electronică şi Software, publicat în decembrie 2017, industria IT din România şi-a dublat veniturile în șase ani și valorează circa cinci miliarde de euro. Între 2011 și 2016, numărul companiilor din IT a crescut de la 9.823 la 14.339. Cifra de afaceri cumulată a firmelor din domeniu s-a dublat în ultimii șase ani, la cinci miliarde de euro. Împreună cu domeniul tehnologiilor comunicării, segmentul IT depăşește șase la sută din PIB. În cele 14.339 firme înregistrate în 2016 lucrau peste 100.000 de angajaţi.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close