Proprietarii Dedeman investesc într-o platformă de testare pentru elevi

Compania specializată în testarea standardizată a performanței școlare BRIO Teste Educaționale, deținătoarea platformei naționale de testare brio.ro, a atras o nouă finanțare pentru diversificarea produselor platformei și lansarea pe piață.

Noul investitor – familia Pavăl, proprietara companiei Dedeman – va fi reprezentat de Karina Pavăl, fiica lui Dragoș Pavăl (foto). După ce a absolvit Universitatea Queen Mary (Londra) și a finalizat un program de masterat la Universitatea Cambridge, ea s-a întors în țară, pentru a se implica în afacerile familiei.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

BRIO este o inițiativă privată, fondată în 2014 de Prof. Dr. Dragoș Iliescu și mentorul său, profesorul american Thomas Oakland (1939–2015). Profesorul Oakland a fost unul dintre pionierii mondiali ai testării educaționale și a făcut prima investiție în dezvoltarea produsului BRIO în 2014. Testele în sistem BRIO sunt teste digitale standardizate, prin care elevii din clasele I-XII își pot evalua obiectiv cunoștințele la principalele materii școlare și își pot îmbunătăți performanța la examene.

Dragoș Iliescu este Doctor în psihologie, fost președinte (și actual vicepreședinte) al Comisiei Internaționale de Testare (ITC), fost președinte al Asociației de Psihologie Industrială și Organizațională (APIO), profesor la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din Universitatea București, autor și co-autor a peste 100 de lucrări științifice, dar și antreprenor, cu o experiență de peste 15 ani în sute de proiecte de cercetare de piață și de consultanță în psihologie aplicată, fondator TestCentral (cel mai mare publisher de teste psihologice din România) și fondator al grupului Psyence. „Am investit cinci ani în conceptualizarea acestui model de testare, împreună cu o echipă de profesori și consultanți pentru care au contact mult scopul social al proiectului și impactul pe care îl dorim în trasformarea în bine a sistemului educațional românesc”, declară Dragoș Iliescu.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close