QS Graduate Employability: Universitatea din București, singura universitate românească în clasamentul angajabilității

Universitatea din București este singura instituție de învățământ superior din România, poziționată în top 500 în clasamentul QS World University Rankings by Graduate Employability Rankings. Este al doilea an consecutiv când UniBuc obține acest rezultat.

În QS World University Rankings by Graduate Employability Rankings 2019, publicat luna aceasta, Universitatea din București se poziționează pe locul 145 la nivel mondial, în ceea ce privește rezultatele absolvenților săi. Pozițiile obținute pentru indicatori precum parteneriatele cu angajatorii (201+), relația angajator-student (201+), angajabilitatea absolvenților (201+) și reputația angajatorului (301+) mențin Universitatea din București în topul universităților cu cele mai bune performanțe la nivel regional.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Pentru realizarea QS World University Rankings by Graduate Employability Rankings 2019 au fost evaluate 660 de instituții și analizate răspunsurile a peste 40.000 de angajatori, 39.000 de diplome și afilierile a peste 28.000 de absolvenți cu performanțe înalte. Au fost luate în considerare 140.000 de situații de relaționare între absolvenți și angajatori, și alte circa 200.000 de parteneriate privind inserția pe piața muncii. Indicatorii prevăzuți în metodologia de evaluare au ponderi diferite: reputația angajatorului (30 la sută), rezultatele absolvenților (25 la sută), parteneriatele cu angajatorii (25 la sută), relația angajator-student (zece la sută) și rata angajabilității absolvenților (10 la sută).

În QS World University Rankings 2019, Universitatea din București ocupă poziția 801-1000, alături de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea „Babeș-Bolyai”, Universitatea Politehnică din București și Universitatea de Vest din Timișoara.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close