Qualia Executive Search: Peste 30 de experți în headhunting din 20 de țări se întâlnesc la București

Specialiști în HR și manageri de țară ai firmelor afiliate companiei de executive search și consultanță în resurse umane Friisberg & Partners International se vor reuni la București, în 19 și 20 octombrie.

Qualia Executive Search, singura companie locală afiliată Friisberg & Partners International – care a avut anul trecut o cifră totală de afaceri de 11,3 milioane de euro, din care 160.000 de euro au provenit din România. -, este gazda întâlnirii la care vor participa experți în domeniul resurselor umane și manageri de top din SUA, Marea Britanie, Africa de Sud, Germania, Franța, Suedia, Italia, Belgia, Spania, Finlanda, Norvegia, Danemarca, Elveția, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Lituania, Estonia, Polonia și Rusia.

Printre subiectele aflate pe agenda reuniunii, ce include o întâlnire cu clienții reprezentantului local al Friisberg & Partners International,  Qualia Executive Search, se numără strategia companiei, selecția noilor parteneri și direcția de expansiune pentru anul viitor. Grupul internațional specializat în executive search, înființat cu 40 de ani în urmă, îl are drept președinte onorific pe fondatorul său, Jørgen Friisberg, iar printre angajații săi se numără peste 100 de specialiști în HR, în peste 24 de sedii din Europa, Asia și Africa.

Piața muncii: radiografia lui 2017 și trenduri în 2018

„Potrivit datelor centralizate de grupul nostru, piața muncii din România a înregistrat o creștere de peste 20 la sută, în acest an. Referitor la domeniile cele mai active, cel mai dinamic sector rămâne IT-ul, urmat de FMCG (industria bunurilor de larg consum). Cât despre nivelul de competență, între salariile obținute de experți seniori în cele două domenii persistă o diferență de cel puțin 1.000 de euro: dacă un programator senior poate depăși 3.000 de euro pe  lună, în FMCG, salariile de specialist pot trece de 2.000 de euro, însă destul de rar (de exemplu, brand manager, key account manager și strategy consultant)”, declară Floriana Enescu (foto), Managing Director Qualia Executive Search.

Anul viitor, lupta pe care companiile IT o duc pe frontul resurselor umane se va intensifica, iar acest domeniu va rămâne cel mai activ, estimează Floriana Enescu. Cât despre recrutare, principalul trend va fi accentul pus pe rezultatele verificabile, având în vedere contextul tot mai competitiv. Qualia Executive Search anticipează o creștere de circa zece la sută a pieței muncii locale, în prima jumătate din 2018.

DESPRE QUALIA EXECUTIVE SEARCH

A fost fondată în ianuarie 2005 și este singura companie de executive search de pe piața locală, care s-a dezvoltat pe baza recomandărilor de la clienți și candidați. Peste 95 la sută dintre primii și 70 la sută dintre candidații angajați au venit din recomandări. Printre clienții activi ai companiei se numără Heineken, Lagardère Group, Beiersdorf, Schneider Electric, BNP Paribas Real Estate, Carrefour, Marks & Spancer, PayU, Signal Iduna, Syngenta, Vastint, 1&1 Internet Development, Tractebel, Metro Systems, Stefanini și Systematic.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close