Radu Crăciun este noul președinte BCR Pensii

După ce, timp de doi ani, a ocupat funcția de economist șef și director de cercetare, în cadrul BCR, Radu Crăciun a fost validat de Autoritatea de Supraveghere Financiară ca președinte și director general al BCR Pensii.

Președinte al Asociației Analiștilor Financiari Bancari din România (AAFBR), fondatorul Asociației Administratorilor Independenți, fost membru al Consiliului Director al Asociaţiei pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), Radu Crăciun a coordonat, timp de zece ani, departamentele de analiză și cercetare piață de capital de la ABN AMRO Securities România și ABN AMRO Bank România. A preluat apoi funcția de director de investiții, respectiv director adjunct, la Eureko, administrator a două fonduri de pensii private. „Mă bucur că am posibilitatea de a folosi la un alt nivel experiența acumulată în cei șase ani în care am contribuit la consolidarea sistemului de pensii private din România. Sunt onorat să mă alătur colectivului din BCR Pensii, o echipă de oameni foarte valoroși, împreună cu care îmi propun să rămânem un jucător activ și un partener de încredere, pe termen lung, pentru clienții noștri”, declară Radu Crăciun.

Cele două fonduri de pensii private administrate de BCR Pensii (Pilon 2 și Pilon 3) aveau, la sfârșitul lunii februarie 2016, o valoare a activelor nete administrate de 1,78 miliarde lei, în creștere cu circa 26,70 la sută față de februarie 2015, și administrau conturile de pensie privată a 667.896 participanți. Fondul de Pensii Facultative BCR Plus, administrat de BCR Pensii, a înregistrat, la finalul lunii februarie 2016, față de aceeași perioadă a anului trecut, creșteri la nivelul activelor nete cu circa 19,40 la sută (cu trei procente peste media pieței), creșteri ale cotei de piață din active nete cu 2,75 la sută și la nivelul numărului de participanți, care a ajuns la 116.203 (cu 16 la sută mai mult față de aceeași perioadă din 2015).

DESPRE BCR PENSII ȘI BCR

BCR Pensii a fost înființată în 2007 și are ca obiect de activitate administrarea fondurilor de pensii administrate privat și a fondurilor de pensii facultative: Fondul de Pensii Administrat Privat BCR și Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS. Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România. BCR deține o reţea de 22 centre de afaceri și 23 de birouri mobile, dedicate companiilor, şi 511 unităţi retail, localizate în majoritatea oraşelor cu peste 10.000 de locuitori. Clienţii BCR au la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM – aproape 2.000 de bancomate şi POS – 13.500 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking şi E-commerce.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close