Radu Jude, câştigător al Marelui premiu la Festivalul de film de la Karlovy Vary

Filmul lui Radu Jude, „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, a primit, sâmbătă, Marele Premiu al Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary, cel mai vizibil festival de film din Europa Centrală şi de Est.

Este prima dată când un film românesc câştigă trofeul Globul de Cristal. Una dintre cele mai vechi din lume, considerată, înainte de 1989, cel mai important festival pentru filmele realizate în ţările socialiste, manifestarea a fost trecută de multe ori în palmaresul peliculei „Valurile Dunării”, în regia lui Liviu Ciulei. În realitate, palmaresul oficial al festivalului din Cehia nu menţionează nici un film românesc în calitate de câştigător al Globului de Cristal, înaintea peliculei lui Radu Jude.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Filmul lui Jude primise, sâmbătă după-amiază, şi Premiul Label Europa Cinemas, acordat de un juriu al reţelei de cinematografe de artă europene. A 53-a ediţie a Festivalul Internaţional de Film de la Karlovy Vary a avut printre premianţi nume importante, precum actorul Tim Robbins şi regizorul peliculei Rain Man, Barry Levinson, care au primit trofee Globul de Cristal, pentru contribuţia la cinematograful mondial.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close