Râmnicu Vâlcea: Faurecia angajează încă 600 de oameni în 2016, într-o fabrică nouă

Mai mult de 700 de oameni vor lucra în noua unitate de producție, inaugurată ieri de grupul francez Faurecia, la Râmnicu Vâlcea, în urma unei investiții de 12 milioane de euro. Alte 600 de persoane vor fi angajate până în 2017.

Potrivit conducerii companiei, investiția de la Râmnicu Vâlcea, în urma căreia a apărut cea mai modernă fabrică a grupului, este rezultatul firesc al experienței sale de succes în România, transmite Agerpres. „Pentru perioada imediat următoare, obiectivele noastre sunt creșterea capacității de producție, pentru a livra 280.000 de tapițerii în acest an, și recrutarea a 600 de noi angajați, până în 2017. Cei 1.200 de angajați de la Vâlcea produc tapițerii textile și de piele la standarde de înaltă calitate, pentru unii dintre cei mai importanți producători mondiali din industria auto, precum Peugeot, Renault și branduri Volkswagen. Pentru aceasta, utilizează tehnologii de vârf de tăiere și coasere”, explică Hagen Wiesner, Executive Vice President, Faurecia Automotive Seating.

Fabrica de tapițerii auto Faurecia de la Râmnicu Vâlcea ocupă o suprafață de 12.000 de metri pătrați, dispune de o zonă de producție ergonomică, echipată cu sisteme moderne de ventilație, și de o cantină unde 2.000 de angajați pot lua masa. Printre facilitățile oferite angajaților se numără și cele dedicate creșterii profesionale. Fiecare nou angajat parcurge, timp de patru săptămâni, un program intens de instruire, construit în baza strategiei de dezvoltare profesională a grupului, care îi permite să-și însușească, într-un timp relativ scurt, abilitățile necesare.

În 2015, Faurecia a înregistrat vânzări totale de 20,7 miliarde de euro și un număr de 103.000 de angajați, în 34 de țări, la 330 de fabrici și 30 de centre de cercetare și dezvoltare.

S-ar putea să-ţi placă

By 

Email Newsletter

Close